Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullet glapp for LSK - ett min. før slutt

Pimpong utvist for feiringen av vinnermålet.

KØBENHAVN (Dagbladet.no): FC København-Lillestrøm 1-0. Razak Pimpong kom inn som innbytter, scoret vinnermålet og ble utvist for å kaste drakta under feiringen. Men da sluttsignalet gikk, var han tilbake på banen med det ghanesiske flagget.

Lillestrøm ble kjempet ut av stilen av et sterkere FC København. Danskene tok sin andre Royal League-seier av to mulige.

- København var ikke bare litt bedre, men mye bedre. Vår beste sjanse var at kampen kunne endt med straffesparkkonkurranse, sier LSK-trener Uwe Rösler. 

Han gratulerer københavnerne med seieren, og innrømmer at LSK ikke presterte godt nok torsdag kveld.

- De er et topplag som kan heve seg med anledningen. Vi trenger kanskje enda flere finaler for å lære det. Noen av spillerne virket nervøse på en så stor stadion, sier Rösler.

Fornøyd Solbakken

København-trener, og tidligere Lillestrøm-spiller, Ståle Solbakken har dermed vunnet sin første tittel som trener. Han mener seieren var fullt fortjent.

- Vi skapte litt flere sjanser, hadde litt bedre ballbehandling. Kampen var omtrent som forventet og vi møtte et sterkt og godt organisert LSK, sier han.

NEST BEST I SKANDINAVIA: Olivier Occean & Co. kom til kort mot FC København. Foto: SCANPIX
NEST BEST I SKANDINAVIA: Olivier Occean & Co. kom til kort mot FC København. Foto: SCANPIX Vis mer

Solbakken har sympati for LSK, siden kampen ble avgjort i siste minutt.

- Det er selvsagt bittert for Lillestrøm at avgjørelsen kom så seint.

Ijeh i stolpen

Pål Steffen Andresens kul i panna var faktisk det som gjorde sterkest inntrykk i første omgang av Royal League-finalen - i alle fra Lillestrøms side.

Frode Kippe, som er friskmeldt men litt rusten etter skade, tok plass ved siden av Anders Rambekk.

FCK-back Urmas Rooba spilte vegg og kom til avslutning fra 16-meteren i det 13. minutt, men kampens første virkelige sjanse endte utenfor mål.

Lillestrøm fikk et par frispark uten å skape store farligheter ut av det.

Omgangens gigantsjanse kom etter 28 minutter, da FCK-spiss Peter Ijeh klinket ballen i stolpen like under høyre kryss.

Ni minutter seinere traff Ijeh nettveggen fra nesten død vinkel. Som flere ganger tidligere i omgangen kom FC København gjennom på Lillestrøms venstreside, der Shane Stefanutto fikk kjørt seg til tider.

Michael Silberbauer fikk god tid etter 41 minutter, men LSK-keeper Heinz Müller lå i full strekk og slo til corner.

Bedre etter pause

LSK var bedre med fra starten av andre omgang, men FCK overtok igjen, og hadde Alvaro Santos klart å stokke beina da ballen ramlet ned foran ham i feltet, kunne han sendt hjemmelaget i ledelsen etter 58 minutter.

LSK-innbytterne holdt på å sende kanariene i ledelsen etter 72 minutter. Johan Petter Winsnes, som erstattet Bjørn Helge Riise, serverte en ball til umarkerte Michael Mifsud, som var kommet inn for Marius Myklebust.

Mifsud hadde tid til å ta ned ballen, men valgte en volleyavslutning som gikk rett på keeper i stedet.

Like etter var det FCK-innbytter Razak Pimpong som fikk sjansen, men traff nettveggen.

Dan Thomassen satte ballen i mål i det 76. minutt, men assistentdommeren hadde flagget for en offside. Alvaro Santos var i offside da han headet frisparket fra Tobias Linderoth mot Thomassen.

I siste minutt av ordinær spilletid kranglet Pimpong inn 1-0 til FCK. Christoffer Andersson fikk aldri helt tak på den sprettende ballen, og FCK-innbytteren fikk vippet den i mål.

Han dro av seg trøya i feiringen, og fikk sitt andre gule kort.

Debatt

Synes du det er fortjent at København vant Royal League?

FÅ SJANSER: Robert Koren og resten av LSK-gutta skapte få sjanser i Parken.
ENIGE TRENERE: Både Uwe Rösler og Ståle Solbakken er enige om at København vant fortjent.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling