Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullet glapp, Frode gråt

Frode Andresen hadde OL-gullet halvveis i lomma da han sprakk på siste skyting i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt i gullgleden rundt Ole Einar Bjørndalen satt Frode Andresen aleine med hodet i hendene. Hønefoss-løperen kunne lett vært helten i kveld.

Andresen tok sølv på sprinten i Nagano-OL bak nettopp Bjørndalen. I kveld kostet noen øyeblikks ukonsentrasjon ham seieren.

- For noen år siden var jeg i en tilsvarende situasjon da jeg skjøt om VM-gull på siste stående som andreårssenior. Da bommet jeg også tre ganger. Det er for jævlig, det vil seg bare ikke, sier Frode til NTB.

Etter 15 fulltreffere kom Andresen inn på siste skyting med følgende oppgave: Skyt fullt eller bom en gang og ta OL-gull. Bom to ganger og ta bronsen.

Det endte ille for Andresen. Han misset tre ganger og ble sjuendemann. En fin plassering, men ikke det han håpet på.

- Endelig klarte jeg å ha riktig fokus på skytebanen det meste av løpet, jeg har trøblet med det i hele år. Da jeg endelig trodde jeg var der, raste alt sammen, sier han.

Ikke rart han var lei seg da «Seiern'n er vår» ljomet på OL-stadion i Soldier Hallow samtidig som han gikk over målstreken.

Da sank Frode sammen og ble sittende apatisk i målområdet i flere minutter, melder NTB.

Han var så nær. Da kom tårene også.

- Det er vanskelig å si noe særlig nå, jeg trenger tid. Det ville seg bare ikke. Det eneste jeg tenkte på den siste runden var resignasjon, at det i det hele tatt kunne gå galt, sa Andresen.

På onsdag har Andresen sjansen igjen, på favorittdistansen 10 km sprint.

<B>SPRAKK:</B> Frode Andresen var best i tre fjerdedeler av 20 km i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!