Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gullet ikke det viktigste

Tøffingen Bode Miller snakker om følelser.

NY MANN: Bode Miller (midten) hadde et stempel som alpinsportens "bad boy" og rebell. Under OL i Vancouver har amerikaneren imidlertid vist seg fra en ny og mer åpen side.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO DDP/ MICHAEL KAPPELER
NY MANN: Bode Miller (midten) hadde et stempel som alpinsportens "bad boy" og rebell. Under OL i Vancouver har amerikaneren imidlertid vist seg fra en ny og mer åpen side.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO DDP/ MICHAEL KAPPELER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| WHISTLER (Dagbladet):
- Gullet betyr ikke så mye som mange kanskje tror. Derimot betyr følelsen av å kjøre på ski slik jeg gjorde i dag, utrolig mye for meg, sier Bode Miller - amerikaneren som før lekene i Canada hadde to OL-sølv fra 2002.

Som i guttedageneEtter gulløpet i superkombinasjonen i Whistler snakker 32-åringen om hvor mye det betyr for ham å ha funnet tilbake til den gode følelsen, den han hadde som unggutt - da han smilte mer og kjørte raskere enn kameratene.

- Jeg vet det dreier seg om små marginer og jeg vet det kan slå begge veier - selv om jeg gjør et godt løp. Derfor ville jeg vært fornøyd om det hadde blitt sølv, bronse eller fjerdeplass i dag. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med min egen kjøring, sier han etter gulløpet.

Betyr merÅ være en del av verdenstoppen er viktigere for den amerikanske stjernen nå enn for noen år siden.

- Det føles helt annerledes enn tidligere. Jeg setter større pris på å være i toppen. Jeg elsker å prestere så nær grensen - og tar det ikke for gitt. Marginene er ørsmå. Jeg kan kjøre et godt løp - og bli fire eller fem.

Kjørte i fylla32-åringen har ikke bare vært kjent for sin tildels ville, på-kanten-kjøring.

Han har også gjort seg bemerket som bølla i sirkuset.

Eneren som gjorde som han selv ville.

Bode Miller var topputøveren som slang med leppa når helst burde holdt tett, som innrømmet at hadde har konkurrert med alkohol i blodet og som gjerne brukte dagen før en konkurranse på byen med et glass i hånda.

Datter på to år
Nå er han far til ei datter på to år, men mener ikke nødvendigvis at det har endret ham.

- For andre kan det være et sjokk å bli far. For meg som har ei søster med tre små barn, har det ikke vært så stor overgang, sier han.

- Jeg ønsker å være så mye som mulig sammen med henne, men farsrollen har ikke gjort at jeg har endret vesentlig på treningen eller tiden jeg bruker på ski, forteller han etter gulløpet i Whistler.

Fortsetter videre?Etter at han gjorde comeback med lekene her i Canada som hovedmål, er han usikker på framtida. Usikker på hvor lenge han holder på.

- Det hele dreier seg om motivasjon. Nå føles det godt. Når jeg har slike opplevelser på skiene som jeg har nå, føles det dumt å gi opp dette.

- I dag var jeg sulten og motivert. Folkemassene inspirerte meg. Jeg ville være stolt uansett hva løpet mitt hadde holdt til. Da jeg kom i mål jublet jeg fordi jeg hadde fått det til - ikke fordi jeg nødvendigvis lå øverst på lista, forklarer han.

Miller håper at han klarer å dra med seg deg gode følelsen til storslalåm som han mener er den aller tøffeste øvelsen for kroppen.

- Beina får utrolig mye jubling. Anklene er slitne etter en omgang - da koster det mye å nullstille og prestere i en finaleomgang.

Slalåm best - og verstAller helst ønsker han å finne tilbake til go'følelsen i slalåm.

- Jeg forsøker å komme tilbake, men det er mange faktorer som spiller inn - ikke minst utstyret.

- Men når du kjører slalåm godt er det den beste øvelsen. Når du kjører dårlig er det den verste, sier gårsdagens kombivinner.

Vil bidra for yngre32-åringen som gleder seg over at feelingen fra guttedagene er tilbake, ser for seg en framtid der yngre utøvere kan dra nytte av hans erfaringer.

- Fra innsiden vet jeg at det er mye jeg kan gjøre for yngre utøvere. Jeg tror det er på dette nivået jeg har lyst til å bidra.

- Trolig er det min framtid.

Men før det skal Bode Miller jakte på en ny OL-medalje.

Etterpå blir det tennis.

Gullvinneren står nemlig klar med racketten når det amerikanske tennisforbundet USTA åpner for et nytt nasjonalt system for å kvalifisere seg til US Open.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!