Gullet ryker

Manchester United skulle blåse nytt liv i tittelhåpet. Men tapte isteden to nye poeng i favør Arsenal. Ikke rart Ruud van Nistelrooy, Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes fortviler.

OLD TRAFFORD (Dagbladet): Sir Alex Ferguson spådde før helga at klubben måtte vinne resten av kampene for å ta seriegullet. Tidspunktet var neppe tilfeldig valgt:

Arsenal skulle ut i en vanskelig bortekamp mot Chelsea, mens United hadde en på papiret enklere oppgave mot bunnlaget Leeds. Håpet var å flytte presset over på London-rivalen. Men planen slo grundig feil.

For etter 90 minutter på Old Trafford i går var det sir Alex' mannskap som lusket skuffet av banen. Avstanden opp til London-rivalen hadde økt til sju poeng. I tillegg har the Gunners åtte plussmål bedre målforskjell.

Silvestre skadd

For å gjøre vondt verre forlot Mikael Silvestre banen med skade like før pause. Og med Gary Nevilles fire kampers karantene nært forestående skal det bli vanskelige, for de røde å få orden på et vaklevorent forsvar.

- Vi har et fjell å klatre over, men det er mulig, sier Ferguson til MUTV.

Og det må han selvsagt si. Likevel er det vanskelig å snakke seg bort fra realitetene. Fakta viser at Premier League - etter at toppdivisjonen ble redusert til 20 klubber - aldri er vunnet av en klubb med mer enn seks tap.

United har allerede fem, mens Arsenal er ubeseiret.

Det betyr at sistnevnte trolig må sprekke for at de røde djevlene skal snike seg forbi.

- Må ha flyt

- Jeg mener dette er en utfordring like stor som vi noen gang har hatt tidligere, sier United-sjefen.

Det samme sa han for nøyaktig tolv måneder siden. Den gang skilte det «bare» fem poeng, og de fleste mente tittelkampen var avgjort. Men United tok 28 av 30 mulige poeng ut sesongen, og endte på 83 mot 78 poeng totalt.

Forspranget ble spist opp på bare ti kamper. I år gjenstår det tolv - dermed kan det være håp for tittelveteranene ennå.

- Det er forbløffende hva dette laget kan klare når de finner flyten, sier Ferguson

Strålende Smith

Men skal det bli tittelkamp, må de spille langt bedre enn i går. Typisk nok måtte de ha hjelp for å finne veien til nettmaskene. Gary Neville la inn fra høyre. Debutantkeeper Scott Carson (18) ga en unødvendig retur, og der sto Paul Scholes på rett plass, som så mange ganger før.

Ledelsen varte bare i to minutter. Didier Domi peilet inn hodet til Alan Smith, og banens desidert beste spiller headet utagbart i hjørnet.

Urettferdig etter spill og sjanser. Meget fortjent etter innsats og tæl.Ole Gunnar Solskjær gjorde comeback til stående applaus de siste tjue minuttene. Men nordmannen fikk utrettet lite etter fem måneder ute med skade.

FORTVILER: Nok en spolert sjanse mot Leeds, og tre av Uniteds mest berømte målscorere er i ferd med å innse at ligagullet glipper. Fra venstre, Ruud van Nistelrooy, Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes. Liggende, Leeds debutantkeeper Scott Carson (18).