«Gullet ska\' vekk, helt til Stabæk»

Hør Ingebrigt Steen Jensen spotte Branns gullsang.

BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): - Jeg humrer litt når de synger at «gullet ska\' hem». Det gullet føler seg vel rimelig husløst når det kommer dit, påpekte Nils Arne Eggen i fjor høst, etter Branns første seriegull på 44 år.

Da spørs det hva trenerlegenden fra Orkdal sier når han får høre Ingebrigt Steen Jensens versjon av forrige sesongs store tribuneplage.

«Gullet ska\' vekk, helt til Stabæk» er neppe det mest kreative Mr. Stabæk har hostet opp i sin karriere - men som allsang holdt det lenge på en dag hvor Stabæk feiret sitt første seriegull noensinne.

- Jeg har aldri visst at dagen vi vant Tippeligaen skulle komme, men jeg har drømt at den skulle komme. Det har ikke vært fri fantasi, men at det skulle bli en realitet, har jeg ikke trodd på før de siste 2-3 rundene. Vi har skjønt at vi har hatt gode muligheter, men som fans flest har vi trodd at alt skulle gå til helvete til slutt, sier Steen Jensen til Dagbladet.no.

Han inviterer hele Bærum og Asker til den «offisielle» gullfesten neste helg, da Vålerenga kommer til Nadderud. Med ett poeng i den kampen kan ikke engang syltynn teori frata Stabæk gullet.

For at Fredrikstad skal gå forbi må de score rundt 20 mål på sine to siste kamper, samtidig som Stabæk taper begge sine. Det kommer naturligvis ikke til å skje.

Så trygg er Steen Jensen på at gullet er i boks at han tillater seg å kjøpe hovedstadsavisene i dag.

- Nå skal jeg faen meg kjøpe både Dagbladet og VG, sier han.

«Gullet ska\' vekk, helt til Stabæk»

I så fall blir Ingebrigt trolig fornøyd. Ikke minst med Esten O. Sæthers kommentar «Alle elsker Stabæk».