- Gullet smakte enda bedre enn i går

Bjørndalen suveren på VM-jaktstarten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ole Einar Bjørndalen vant den andre av to mulige øvelser i VM i skiskyting i Anterselva. Og selv om det var hans sjuende individuelle VM-gull, var ikke seiersleden mindre av den grunn:

- Dette smakte godt. Det var enda bedre i dag enn i går, sier dobbeltmesteren til NRK.

- Det funka bedre i sporet. Jeg plundra litt i innskytinga, så jeg måtte skjerpe meg. Spesielt siste skyting var jeg fornøyd med, forklarer han.

Ole Einar Bjørndalen gikk først ut i løypa på dagens jaktstart i VM i skiskyting i Anterselva, og fram til tredje skyting var løpet en spennende duell med gårsdagens sølvvinner, tsjekkiske Michal Slesingr - takket være en Bjørndalen-bom på første skyting.

Avgjorde på første stående

Men da Slesingr måtte gå to runder og Bjørndalen bare én på første stående skyting, var løpet avgjort. Det halvminuttet Bjørndalen ledet med ut fra stadion da, ga ham tryggheten han trengte før siste skyting.

Bjørndalen forteller at han bevisst gikk hardt inn mot standplass til de to stående skytingene.

- Det funker bra når jeg går hardt inn til stående skyting her, det pleier jeg å gjøre på trening. Den siste serien var bra, sier Bjørndalen til NRK.

Han synes det er vanskelig å sette sitt sjuende VM-gull i pespektiv på stående fot.

<strong><b>HELT PROPELL:</strong></b> Ole Einar Bjørndalen svingte staven rundt over hodet på vei inn til en suveren VM-seier på dagens jaktstart. Foto: Scanpix
HELT PROPELL: Ole Einar Bjørndalen svingte staven rundt over hodet på vei inn til en suveren VM-seier på dagens jaktstart. Foto: Scanpix Vis mer

- Man setter nok enda mer pris på det etter sesongen. Nå er man i VM-rus, og tenker mest på neste løp, sier Bjørndalen.

• Slik var løpsutviklingen:

Første skyting 

På vei inn til første skyting hadde Bjørndalen fått selskap av Slesingr, som startet fem sekunder bak ham.

Bjørndalen skjøt raskere, men bommet ett skudd. Slesingr fylte sin skive, og tsjekkeren gikk ut i ledelsen 16,9 sekunder foran Bjørndalen.Lars Berger, som startet som nummer 14 i dag, skjøt feilfritt og gikk ut som nummer fem. Også Emil Hegle Svendsen skjøt fem blink, og gikk ut på sjetteplass.

Andre skyting

Michal Slesingr skjøt raskt og godt også på andre liggende. Bjørndalen fulgte imidlertid opp med en like prikkfri serie, og gikk ut bare 8,5 sekunder etter tsjekkeren.

Emil Hegle Svendsen skjøt en ny feilfri serie, og avanserte til fjerdeplass, 43,8 sekunder bak Slesingr. Polske Tomasz Sikora ligger på tredjeplass, bare fem sekunder foran Svendsen.

- Gullet smakte enda bedre enn i går

Lars Berger måtte gå to strafferunder og falt ned til niendeplass.

Halvard Hanevold har ikke hatt klaff på standplass i dag heller. Med én bom på hver av de to liggende skytingene, har han falt ned til 36. plass.

Tredje skyting

Ole Einar Bjørndalen bommet på siste skudd på sin første stående skyting, mens Slesingr bommet to. Dermed gikk Bjørndalen ut 30 sekunder foran Slesinr.

I det de gikk inn i strafferundene sine, kom Sikora inn med Hegle Svendsen like bak seg. Sikora bommet en, mens Emil måtte gå to strafferunder. Dermed var det 26 sekunder i favør Sikora i bronsekampen.

Samtidig meldte Lars Berger seg på i medaljestriden med én strafferunde. Han gikk ut bare tre sekunder bak Hegle Svendsen. Sekundet bak Berger igjen kom franske Poiree og Defrasne.

Fjerde skyting

Bjørndalen prikket inn alle fem blinkene på den siste skytingen, og tok seg tid til å juble med en knyttet neve før Slesingr, Sikora, Berger, Svendsen, Poiree, Defrasne og de andre kom inn på standplass.

Vincent Defrasne tok et klart forsprang i kampen om sølvet, og gikk ut 1.12,7 bak Bjørndalen.

Slesingr gikk ut 1.25,8, bare 4,3 sekunder foran Emil Hegle Svendsen. Men bare tidelet bak Emil kom tøffe Maksim Tsjoudov.

Siste sløyfe

Ole Einar Bjørndalen kunne bare gå og kose seg inn til ny gulljubel. Bak ham var det imidlertid stor spenning om de to neste medaljene.

Maksim Tsjoudov distanserte Emil Hegle Svendsen, og tok inn Vincent Defrasne. Russeren og franskmannen kom side om side inn på stadion, og det ble en rein spurtduell om sølvet. Den vant Tsjoudov hårfint.

Bak dem klarte Michal Slesingr å slå Emil Hegle Svendsen i kampen om fjerdeplassen.

Lars Berger gikk inn til 11. plass, mens Halvard Hanevold til slutt klatret opp til 20. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer