Gullet tapt, men Mia er likevel verdenskjent

Det ble ikke OL-gull på Mia Hundvin. Men bergenseren, og hennes danske ektefelle Camilla Andersen, blir likevel verdenskjent - enten de vil eller ikke. I utgaven som ble lagt ut for salg i går bringer verdens største sportsmagasin - amerikanske Sports Illustrated - fire sider om håndballparet.

Slik starter det amerikanske magasinet sin «love story» om Mia og Camilla:

«Forestill deg. Du har akkurat tapt i det største øyeblikket i ditt liv, på ditt livs største scene. Du trenger en skulder å gråte på, og gudskje lov, der er ektefellen din bare noen meter fra deg - men dere kan ikke gå inntil hverandre. Til slutt, når alt er over og ingen ser deg, kryper du opp i senga og lukker øynene, og personen du søker trøst hos - er den personen du akkurat ble slått av, den som nå har din olympiske gullmedalje.»

Reporter Gary Smith har fulgt de to i Sydney. Smith har i sin innledning forutsatt at Mia og Camilla ville møtes i OL-finalen. Slik gikk det ikke. Men Mia trengte ikke bli olympisk mester for å få oppmerksomhet.

Voldsomt kjør

Det er imidlertid ingen skandalepreget eller kontroversiell artikkel Smith serverer sine lesere. Han har tvert imot lagt vekt på den menneskelige dimensjonen. Smith omtaler det voldsomme kjøret som har vært rundt de to håndballstjernene i forkant av de olympiske leker i Sydney.

Camilla Andersen legger ikke skjul på at de to har følt det som en stor belastning at pressen har vært så opptatt av forholdet.

- Det blir verre og verre. Det gjør vondt. Heldigvis har både jeg og Mia en god familie å støtte oss til. Hvis jeg var en Marion Jones, som tjener millioner av dollar, kunne jeg nok klart det. Men det er jeg ikke, lyder et Camilla-sitat i teksten.

- Det føkker opp huet ditt, sier Mia.

- Men jeg tror nok jeg vil se alt i et annet lys når jeg blir eldre, for da er jeg ferdig med alt dette.

23 millioner lesere

Hundvin liker heller ikke all oppmerksomheten, men er glad når hun får høre hvordan Sports Illustrated har presentert «love storyen».

- Jeg er glad for at det åpenbart er snakk om en god menneskelig historie, sier Hundvin til Ekstra Bladet.

Camilla sier til den danske avisa at de vil vente til de er hjemme i København med å lese artikkelen.

Sports Illustrated - med 23 millioner lesere hver eneste uke - var til stede med egen fotograf og journalist da Norge og Danmark møttes i åpningskampen.

Slik beskriver reporter Smith det første møtet mellom ektefeller i en OL-kamp:

«Hun (Camilla) og Mia visste at de ville utløse kameraenes maskingeværsalve og havne blant miner av blekk dersom de nærmet seg hverandre på banen. Derfor gjorde de omtrent aldri det.»

- Jeg var bekymret for alt jeg gjorde der ute. Hva skulle jeg gjøre, hva skulle jeg si? Skulle jeg slå Mia for å bevise at de tok feil? Jeg burde vært i stand til å takle det, men jeg klarte det ikke. En kan ikke kontrollere følelser, er Camilla sitert på.

Og fortsetter:

- Jeg følte kameraene som en hauk på meg. Jeg spilte mitt livs verste kamp.

Også Mia innrømmet at det rørte seg litt av hvert i hodet før kampen mot Danmark.

For mange tanker

- Det var nok litt for mye tanker rundt denne kampen, sa Mia til Dagbladet.

«I kampen de kommer til å huske resten av livet, følte de seg begge som fremmede, for hverandre og seg selv,» skriver Sports Illustrated.

Noen minutter etter kampen klarte likevel Camilla å se det humoristiske i OL-åpningen:

- En dag kommer vi til å fleipe om dette. Kanskje på julaften.

Kanskje det blir litt mobbing på julaften også. På søndag får vi nemlig svar på om Camilla kan erte Mia med OL-gullet bergensjenta aldri fikk.

I hvert fall ikke i denne omgang.

KONKURRENTER OG KJÆRESTER: Både Camilla Andersen og Mia Hundvin reiste til Australia med gull i blikket. I går ble det klart at bare Camilla fortsatt har sjanse på gull. Her koser ekteparet seg på sandvolleyballkamp mellom Norge og USA tidligere i OL.