Gullfavoritt fikk sparken av Donald Trump

Og snart forsvinner idretten hennes fra OL.

BEIJING (Dagbladet.no): Det er noen som er så store gullfavoritter i de olympiske leker at et oppmøte omtrent er nok for å få den fineste medaljen rundt halsen.

Det amerikanske softballaget er en favoritt av en slik størrelse.

Derfor er det også siste gangen de får lov å være med. IOC synes USA er for overlegne, og har bestemt seg for å utelate konkurransen i London om fire år.

Ingen god kandidat

Jennie Finch (27) og lagvenninnene har vunnet de to første kampene, med sifrene 14-0. Hun kommer neppe til å møte så store problemer som da hun var med i Donald Trump-programmet«Celebrity Apprentice» tidligere i år.

Mr. Trump så ikke forretningspotensialet i henne, stirret henne dypt inn i øynene og sa:

- Du har sparken.

Hun lykkes imidlertid på de andre arenaene hun trer inn på. Jennie var en stor baseballstjerne på universitetet, og i 2004 ble pitcheren olympisk mester med USA i Aten.

SKAL BARE HENTE GULLET: Softballstjerne og pitcher Jennie Finch ble i 2004  olympisk mester med USA i Aten. I Beijing er laget storfavoritter til å gjenta bedriften. Så overlegne er amerikanerne at IOC har fjernet idretten fra programmet i London-OL i 2012. Foto: REUTERS
SKAL BARE HENTE GULLET: Softballstjerne og pitcher Jennie Finch ble i 2004 olympisk mester med USA i Aten. I Beijing er laget storfavoritter til å gjenta bedriften. Så overlegne er amerikanerne at IOC har fjernet idretten fra programmet i London-OL i 2012. Foto: REUTERS Vis mer

Chicago Bandits-stjernen og resten av det amerikanske softballaget er storfavoritter til å gjenta den bedriften i Beijing.

Nei til Playboy

Finch skaffer seg også stor oppmerksomhet utenfor banen. For et par år siden stilte hun opp som modell i badedraktnummeret til Sports Illustrated, men hun takket nei da Playboy ville at hun skulle kaste alle klærne.

- Jeg har ikke noe imot lagvenninner eller andre idrettsutøvere som gjør det, men det er ikke helt meg, sier hun.

Men hun trenger tydeligvis ikke kle seg helt naken for å bli lagt merke til. Allerede før OL-gullet i 2004 ble hun kåret til den mest attraktive kvinnelige idrettsutøveren i verden, av publikummet til kanalen ESPN. Anna Kournikova ble henvist til en andreplass.

Gjett om ektemannen - Minnesota Twins-pitcher Casey Daigle - fikk gjennomgå på treningsfeltet.

- Han ble mobbet litt på trening av de andre gutta. «Hvor mange ganger har du stemt på Jennie i dag, da?», og sånne ting. Men jeg tror han bare syntes det var gøy, sier hun.

Savner familien

Gullfavoritt fikk sparken av Donald Trump

27-åringen forteller at hun er en smule overtroisk, spesielt når det gjelder draktnummeret - som er nettopp 27.

Hun valgte det nummeret fordi foreldrene traff hverandre første gang på den 27-ende.

- Jeg begynner alltid oppvarmingen 27 minutter før kampstart. Det var noe jeg startet med, og så har det bare blitt sånn, sier hun.

Utenfor banen er ikke Jennie bare opptatt av kåringer, modelloppdrag og annet kjendiseri, hun er også en travel mor. Hun og Casey ble for drøyt to år siden foreldre til sønnen Ace.

- Det er veldig vanskelig å være borte fra dem. Jeg klarer å stenge det ute i to timer, når vi spiller. Men ellers tenker jeg på dem nesten hele tida, og jeg får tårer i øynene når jeg snakker med andre om dem, sier Jennie her i Beijing.

- Dette året har vært veldig tungt. Siden januar har jeg sett Casey kanskje bare tre ganger i måneden.

Snart er de samen igjen. Jennie Finch skal bare hente en gullmedalje først.

<B>FIKK FYKEN: Donald Trump er glad i vakre kvinner, men viste ingen nåde med Jennie Finch (øverst, nummer fire fra høyre).
<B>TIL TOPPS I KÅRING: ESPNs seere kåret Jennie Finch til verdens vakreste idrettsutøver i 2004, foran Anna Kournikova. 27-åringen har også posert i Sports Illustrated, men takket nei til Playboy.