- Gullfavoritt neste år

Norge- Makedonia 31- 28. Norge har gjort sitt dårligste håndballmesterskap på ti år, men tidligere landslagskaptein Susann Goksør Bjerkrheim (30) mener årets utgave likevel er så lovende og spennende at hun tror vi er tilbake på toppen allerede i Italia-VM neste år.

I morgen blir det reprise av VM-finalen fra i fjor - når Norge møter Frankrike i kampen om 5. plass i årets EM i Romania.

Vinneren er sikret plass i EM om to år.

Men allerede i Italia neste år - hvor Norge stiller som regjerende mester - tror Susann Goksør Bjerkrheim på norsk suksess.

- Det er greit nok at vi stilte i EM med målsetting om å ta medalje. Men man kan ikke kreve det av et så urutinert lag, selv om det har vist potensial til å nå helt opp. OL-laget hadde også potensial til å vinne OL, men vi lyktes heller ikke, minner Susann om.

Jenta som spilte sin 300. og siste landskamp da Norge vant OL-bronse i Sydney for bare to måneder siden, summerer derfor opp EM-innsatsen med positivt fortegn - selv om vi i beste fall blir nummer fem.

Nye profiler

- Ut av dette EM har det vokst fram gode og spennende typer som Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng og Cecilie Thorsteinsen. Dette er jenter som Norge kan nyte godt av i mange år framover, sammen med andre etablerte spillere som av flere årsaker ikke var med i EM.

Unødvendig press

- På sikt vil vi være glade for at vi kunne bruke et mesterskap til å gi mange unge spillere god internasjonal matching.

I den grad hun skal peke på noe negativt, må det være at det ble et ekstra press på det unge laget da Marit Breivik allerede før EM snakket om medaljer.

- Det ideelle ville kanskje vært å la jentene få utfolde seg uten medaljepress. Da kunne jentene gått på banen med innstillingen om at nå skal vi prøve å få til noe, framfor å måtte få til noe.

Og var det noen som fikk til noe i går, så var det først og fremst Birgitte Sættem og Monica Sandve. I tillegg til EMs superdebutant Karoline Dyhre Breivang.

Senket skuldrene

Sættem storspilte på tre forskjellige plasser og banket inn ti mål (fire på straffer). Sandve herjet vilt på sin venstrekant og hamret inn åtte flotte scoringer i sin desidert beste landskamp.

- Det var godt å vise at jeg fortsatt kan spille god håndball, smiler Birgitte Sættem.

Og fikk med seg landslagstrener Marit Breivik i smilekoret:

- Det var godt å se at Birgitte og Monica senket skuldrene og endelig viste hva som bor i dem. At vi vinner flere kamper på rad, viser at vi er et vinnerlag, smiler Breivik etter tre-målsseieren over Makedonia.

I likhet med Susann Goksør Bjerkrheim ser landslagssjefen lyst på framtida til tross for at Norge under Marit Breiviks ledelse for første gang på ni mesterskap ikke er kvalifisert for en semifinale.

JUBEL: Elisabeth Hilmo jubler etter scoring i gårsdagens oppgjør mot Makedonia om femteplassen.