Gullfeiring etter historisk EM-seier

Hanne Staff løp i går inn til et historisk EM-gull i orientering i Ukraina. Etterpå vartet samboer Bjørnar Valstad opp med både kake og champagne. Han imponerte med en sterk tredjeplass etter å ha knust kompasset tidlig i løpet.

Staff var fullstendig overlegen i den 9,2 km lange og meget krevende løypa. Med vinnertida 1.04,49 var hun nesten fire minutter foran den sveitsiske sliteren Brigitte Wolf.

- Dette var et av mine beste løp noensinne. Jeg løp utrolig bra hele veien med få tidstap underveis, sier Staff til Dagbladet.

Perfekt terreng

Med seieren er Hanne Staff den første kvinnelige o-løper som har vunnet både nordisk mesterskap, EM og VM. I tillegg har bækkelagsløperen sammenlagtseirer i både den ordinære verdenscupen og verdenscupen i parkorientering.

Hvordan klarte du å prikke inn toppformen når det gjaldt som mest?

- Jeg har bra rutine og god selvtillit. Dessuten passet terrenget meg veldig godt, sier Staff.

Terrenget som var kupert med mange bratte bakker passet Staffs kondisjon og orienteringsteknikk perfekt.

Smadret kompasset

I herreklassen ble Staffs samboer Bjørnar Valstad nummer tre. Det var en god prestasjon hvis vi ser det på bakgrunn av at han smadret kompasset underveis.

- Jeg gikk på trynet i en av nedoverbakkene og landet oppå kompasset. Vanligvis pleier jeg å ha med meg et reservekompass, men det hadde jeg av en eller annen merkelig grunn glemt, sier Valstad.

Uten kompass måtte han legge om både teknikk og taktikk.

- Jeg tapte en del tid på dette, men jeg tapte ikke gullet, sier Valstad.

I dag har samboerparet nye sjanser til gullmedaljer på kortdistansen.

<B>GULL-KLEMMEN:</B> Bjørnar Valstad var kjempefornøyd da samboer Hanne Staff løp inn til EM-gull.