Gullfest bak lukkede dører

RAMSAU (Dagbladet): Thomas Alsgaard smalt ikke korkene i taket da han møtte lagkameratene til seiersfest i Ramsau. Norske gullvinnere i langrenn feirer med bløtkake, boller og brus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Litt over klokka 21.00 i går avsluttet den gladeste gutten i Ramsau utendørsaktivitetene sammen med Dagbladet på trappa utenfor den norske langrennsborgen.

- Nå blir det bløtkake. Så skal jeg ha ro, sier Thomas og lukker døra bak den døgnlange snøstormen som var sterkt medvirkende til å gjøre jaktstarten gull verdt.

Bak stengte dører fikk Thomas varm sjokolade og en sjølkomponert sang fra helseteamet. Men ikke med så heftig tekst som den Bente Martinsen fikk etter sitt gull mandag.

- Pen sang til en pen ung mann, sier langrennsmanager Geir Skari etter at festen er over.

- Gaver fra gutta?

- Nei, gaven skaffet han vel seg sjøl tidligere på dagen, sier Skari.

Søvndyssende

Den norske bløtkakefesten har vært tradisjon i langrennsmiljøet i 20 år. Langrennsfolk tar ikke av og slår hæla i taket når de vinner gull. De må legge bånd på gleden. Se framover til neste renn. Målbevissthet dominerer de fleste med medaljer rundt halsen.

- Folk legger seg jo, sier Skari.

Han er fersk i langrennsleiren denne sesongen.

Sammen med Bjørn Dæhlie og Bente Martinsen avsluttet Thomas den offisielle delen av dagen med en kjapp tur innom festen til en av utstyrsleverandørene.

- Hva skjedde der?

- Mat.

Det er slik Thomas er: Avvæpnende kommentarer hele tida.

Bomskudd

Bokstavelig talt avvæpnende er også dagens Thomas-innrømmelse i Dagbladet. Det handler om skiskyting. For tre uker siden sa Thomas til en journalist at han vurderte å droppe femmila i VM for å kvalifisere seg til v-cuprenn i skiskyting i Holmenkollen. Skiskytterne ble for en gangs skyld i fyr og flamme utenfor standplass.

- Jeg tar det som en ære, sa skiskytternes landslagstrener Audun Svartdal til Dagbladet den gangen.

Det lille problemet er at Thomas ikke mente alvor.

- Jeg fleipet. Men journalisten skjønte det ikke, sier Thomas.

For det er langrennsløper han er:

- Selvfølgelig vil jeg gå femmila i et verdensmesterskap, sier han.

Kastet ut

Thomas var ikke like avvæpnende ti timer tidligere da han under damenes jaktstart prøvde å snike seg inn i VM-løypene for å varme opp til gulløpet sitt. Han hadde glemt startnummeret sitt og ble kastet ut av en pliktoppfyllende løypevakt. Onsdag i forrige uke gjorde han akkurat det samme.

Det forhindret ikke Alsgaard i å gjøre dagen uforglemmelig for seg sjøl. Sjøl satte han standarden for opplevelsen høyere enn hans framtidige brud kanskje setter pris på:

- Jeg har aldri vært gladere enn i dag. Og dere får aldri se meg gladere heller.

<B>GULLGUTTEN:</B> Thomas fikk en velfortjent gullfest etter at han knuste Myllylä i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer