Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullfest for Gill-hest

Overtroiske Nils Petter Gill hadde to plastposer med gullhår i baklomma da hesten hans, Barrier Reef, stilte til start som tidenes største favoritt i Norsk Derby. Det kunne han nesten ha spart seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barrier Reef vant nemlig i overlegen stil.

Resten av dagen - og natta - tilhørte Gull-Gill. - Fantastisk. Nå skal det festes. Jeg tok ingenting på forskudd. Men jeg kjøpte inn 60 porsjoner med Biff Stroganoff lørdag. Det tok jeg sjansen på, gliser Gill.

- Alle som vil er velkommen til meg i kveld, roper Gill mot publikum.

- Det var bare herlig å slippe jubelen løs allerede da det var 400 meter igjen av løpet. Det var lang tid å juble på, sier Gill med hes seiersrøst. Det ble en lang dag på Øvrevoll for den anspente hesteeieren. Han visste at svetten ville komme med den stigende nervøsiteten utover ettermiddagen. Derfor hadde han ordnet seg med ekstra skjorter og deodorant. Etter løpet var Nils Petter Gill gjennomvåt. Han omfavnet alle som var i nærheten. Jockey Kim Andersen ble løftet temmelig brutalt i været av Gills bamsearmer.

Beste på 25 år

- Etter at familien har forsøkt i 50 år å få en Derby-vinner, er dette bare helt utrolig, sa Gill etter sitt livs største øyeblikk. Derbyseieren var verdt 500 000 kroner.

Egentlig var det ingen fare i det hele tatt. Barrier Reef er nemlig den beste hesten som har galoppert i Norge siden Noble Dancer for 25 år siden.

I går pulveriserte hingsten feltet. Kim Andersen tok ingen sjanser og la seg rett i front med den store favoritten.

- Jeg hadde egentlig ingen planer om å ta teten så tidlig, men alle slapp meg fram. Og da er ikke den posisjonen å forakte. Vi unngår kollisjoner, og kan velge den letteste veien til mål. Etter det holdt jeg så høyt tempo at jeg visste konkurrentene ville bli slitne. Alle sammen. Hvor god Barrier Reef egentlig er får vi likevel først svar på om to uker. Da møter han eldre internasjonale stjerner i Stockholm Cup International, sier Kim Andersen til Dagbladet.

Ascot neste

Royal Ascot er galoppsportens store dag i England. Aldri har en norsk hest vært bra nok til å være med i det løpet.

- Men neste år er vi der med Barrier Reef, sier deleier Tor Arne Uppstrøm.

- Så god er han nemlig!

SUVEREN: Barrier Reef vant som den ville under Norsk Derby på Øvrevoll i går.