Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullfest i bobilen

MIDWAY (Dagbladet): Fredrik Aukland (23), Anders Linnestad (23), og Lars Christian Aabol (23) har kjørt fra Los Angeles i bobil for å se Anders Aukland (29) ta gull i OL. Søndag kveld ble det fest i bobilen. Til ære for mannen med verdens fineste langrennsrompe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredrik Aukland er broren til Anders, de andre to gutta er gode kompiser. Sammen har de fire Tønsberg-gutta reist verden rundt på surfeferie. De har vært i Mexico, i California, og på Lanzarote. Alltid like blakke, og alltid like feststemte.

- De spilte bort nesten alle pengene sine i Las Vegas på vei bort hit, ler Anders.

- Derfor har jeg tatt hånd om dem og latt dem bruke hotellrommet mitt her borte til å dusje og vaske seg.

Herr Smith

Broder Fredrik var kanskje den gladeste av alle i går.

- Det er stort at Anders har tatt gull. Jeg løp etter ham for å sekundere på siste runden. Vanligvis løper jeg cirka 50 meter ved siden av, men i går løp jeg minst 150 meter. Jeg stoppa aldri, men husker ikke hva jeg sa. Jeg bare løp, smiler Fredrik.

Men så er det slutt på alvorspratet. Gutta fyrer opp stereoen i den ombygde Caravellen. Tønsbergs store sønn, Jahn Teigen, ljomer ut fra høyttalerne. Gutta, Anders inkludert, synger Eik-sangen av full hals.

- Men nå skal dere få høre Anders' egen sang, roper Lars Christian.

Den har Jokke laget. Og den handler om en viss Herr Smith.

- Det er Anders som er Herr Smith, forklarer navnebror Anders Linnestad.

Volumtasten vris opp til elleve, og allsangen starter på nytt:

- Ta en titt på Herr Smith, han er drita kan ikke gå et skritt, synges det.

Fin rompe

Anders som nå er i ferd med å bli en smule forlegen nekter å utdype den noe antitoppidrettsaktige teksten.

- Ingen kommentar til at jeg har fått akkurat den sangen, gliser han.

Gutter på OL-tur har selvsagt med seg eget flagg. Foruten navnene til gutta, «Heia Oseberg skilag», og «vi elsker Anders», så flagges det under parolen, «Verdens fineste skirompe».

- Ingen over, ingen ved siden. Anders har den fineste skirompa, jeg elsker å gå bak ham på ski, slår Lars Christian fast.

Dermed er den saken oppe og avgjort. Etter å ha ligget i bobilen i ei uke ned mot 20 minusgrader, kunne gutta i går flytte inn på et hotell etter å ha jobbet noen dager for et firma. Men etter femmila skal de tilbake i bobilen. Og med nye medaljer blir det ny fest.

- Da blir det fullt her, så fullt at vi må ha inngangsbillet, sier Fredrik.

- For å slippe inn må du enten ha edelt metall rundt halsen, eller et veldig bra ytre. Det utelukker iallefall Odd-Bjørn Hjelmeset, ler Lars Christian.

GUTTA PÅ TUR: Lars Christian Aabol (t.h.), Fredrik Aukland og Anders Linnestad leide bobil i Los Angeles, ble blakke i Las Vegas, og feiret gullet til Anders Aukland (med briller) på landslagets parkeringsplass i Midway.
Hele Norges coronakart