Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullfest som fortjent på Lerkendal

Prica-kanon sikret RBK-seier før medaljeutdelingen.

SJAMPISFEST: Rosenborg har vært klare som gullvinnere en stund. Det så ikke ut til å legge noen demper på feiringene på Lerkendal i kveld. 
Foto: Ned Alley, Scanpix
SJAMPISFEST: Rosenborg har vært klare som gullvinnere en stund. Det så ikke ut til å legge noen demper på feiringene på Lerkendal i kveld. Foto: Ned Alley, Scanpix Vis mer

|||TRONDHEIM (Dagbladet.no): RBK - AaFK 2-1.

Det var nok en gang duket for gullfest i Trondheim i kveld. Med fotballpresidenten og hans gullmedaljer på plass i samspill med et vanvittig feststemt publikum på Lerkendal, var det nå helt klart for den gullfesten trønderne ble snytt for etter hjemmetapet mot Start.

Første omgang startet med en stor sjanse til hvert av lagene før det var gått ett kvarter. Diego Silva hos gjestene og en opplagt Trond Olsen hos hjemmelaget stod for disse.

Olsens forsøk på frispark fra tjue meter kunne veldig gjerne blitt en kandidat til årets mål, hadde ikke ballen truffet tverrliggeren.

Det ble veldig tydelig at Rosenborg kom til å kjøre løpet og at Aalesund måtte satse på kontringer og dødballer. Dårlig presisjon fra begge lag førte til at lagene ikke skapte mange flere målsjanser i første omgang.

Det endte med et par gode muligheter for Rosenborgs Rade Prica og nok en gang nevnte Olsen før Aalesunds Daniel Arnefjord headet i tverrliggeren like før pause.

Alt i alt var det en lite underholdende første omgang på Lerkendal, men med Rosenborg som det klart beste laget.

Friskere RBK
Andre omgang startet langt friskere med et tydelig mer tent Rosenborg på banen. Laget skapte flere gode muligheter i løpet av omgangens første minutter. I sentrale roller: Mikael Lustig, Rade Prica, Trond Olsen og Steffen Iversen.

Det var derfor desto mer overraskende da Diego Silva sendte av gårde en suser fra tjue meter -  ballen gikk via en Rosenborg-spiller, i bue over en liggende Rune Almenning Jarstein og i mål: 1-0 til Aalesund foran et sjokkert hjemmepublikum.

FESTSPARK: Rade Prica (t.v.) startet gullfesten på Lerkendal med et vidunder av et frispark som steg og steg fra 30 meter til det stanset i krysset. 
Foto: Ned Alley, Scanpix
FESTSPARK: Rade Prica (t.v.) startet gullfesten på Lerkendal med et vidunder av et frispark som steg og steg fra 30 meter til det stanset i krysset. Foto: Ned Alley, Scanpix Vis mer

Det skulle dog ikke gå lange tiden før feststemningen var på plass igjen i Trondheim. Et innlegg fra venstre fant sin vei til Demar Phillips som på egen femmeter valgte å dempe ballen istedenfor å måke den vekk, på tross av at han var omringet av RBK-spillere. Uunngåelig nok ble ballen snappet opp av Abdou Razack Traorè som skled ballen inn bak en forfjamset Anders Lindegaard i Aalesund-buret.

Lindegaard stod for øvrig nok en fremragende kamp i mål for Kjetil Rekdals mannskap.

Fantastisk frispark
Et kvarter senere var det duket for det som må være et av årets mål i Tippeligaen. Fra om lag tretti meter brenner Rade Prica til, direkte fra frispark, hvorpå ballen går som et prosjektil opp i venstre hjørne for nevnte Lindegaard.

Hele Lerkendal og hele Trondheim gikk av hengslene da man forstod hva som hadde skjedd. En fantastisk prestasjon av Rosenborgs storscorer.

Herfra og ut kom kampen inn i det samme bildet som første omgang. Rosenborg virket sikre på at seieren var i boks og Aalesund virket ikke å ha noe å stille opp med.

Strands 15. gull
I løpet av andre omgang fikk publikum og alle et godt bilde av hva Rosenborg anno 2009 har blitt. Roar Strand, Mushaga Bakenga og Michael Karlsen ble i tur og orden byttet inn. Talent paret med rutine og klasse.

Den førstnevnte får i dag sitt 15. seriegull. De to sistnevnte får sine første.

Gratulerer, Rosenborg og Trondheim!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media