Gullfest uten kjæresten

I går skapte kjæresteparet Liv Grete Skjelbreid (25) og Raphael Poirée (25) et av historiens største vintereventyr ved å vinne hvert sitt VM-gull med under to timers mellomrom. Men feiringen etterpå tok de hver for seg.

Det utrolige kunststykket utførte paret tre måneder - og en dag - før de blir mann og kone i Hålandsdalen i Fusa kommune 27. mai.

- Jeg ønsket naturligvis aller helst å feire denne dagen sammen med Raphael. Men fordi han skal gå stafett og må forberede seg til den, ble vi enige om at han skal stille opp for sine, mens jeg stiller opp for mine.

- For vi får mange muligheter til å feire dette sammen, smiler Liv Grete Skjelbreid.

Hennes kommende ektemann markerte sitt VM-gull med middag sammen med det franske laget på Holmenkollen Park Hotel - hvor de har base.

Tidlig i seng

I tillegg opprettholdt de en tradisjon under Kollen-VM: For hver franske VM-medalje, har en i støtteapparatet blitt glattbarbert på hodet.

I går fikk verdensmester Raphael Poirée gå løs på håret til herrelagets langrennstrener Christian Dumont.

Utover det ble det en rolig aften for Poirée - som røpet at han skulle tidlig i seng for å være klar til dagens skiskytterstafett for herrer.

Franskmannen er totalavholdsmann og smakte ikke engang på champagnen.

Noen kilometer lenger ned i byen var Liv Grete Skjelbreid gjennom et kveldsprogram som var nesten like eventyrlig som fellesstarten i Holmenkollen - hvor hun sikret sitt andre VM-gull på ei uke:

Først var det sponsorsjef Jacob Lund, som inviterte Liv Grete til et raskt treff med noen av konsernets storkunder.

Her vanket det ekte fransk champagne, bløtkake, en bukett røde roser og mange varme ord.

- Nå er jeg så sliten at jeg har melkesyre i henda, gliste Liv Grete mens hun skjærte et solid stykke av bløtkaka.

Middag med ordføreren

Videre gikk ferden til stort treff på Helsfyr Rica Hotel - til middag og festligheter med familie, venner, støttespillere og ordføreren i hjemkommunen Fusa.

Her ble hun hyllet med sang og mange taler av de rundt 70 gjestene.

Med en slik velkomst tok Liv Gretes følelser overhånd - og Norges VM-dronning lot tårene få fritt spillerom.

I Vstersund for to uker siden sa Liv Grete til Dagbladet at det ville være utopi å tro at hun - som har vært igjennom et langt sykdomshelvete - skulle kunne hevde seg i VM.

- Dette er så utrolig at man nesten blir litt redd for hva som er i vente. Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg ennå at jeg har vunnet to gull, smiler Liv Grete.

Nytelse

Verdensmesteren nøt hvert sekund i går.

- Jeg har kanskje fått 30 sekunder for meg selv etter gull-løpet. Det har vært full fart hele tida, men også utrolig artig, jubler hun.

- Jeg håper ikke han sitter oppe og venter til jeg kommer, smiler Norges dobbelte verdensmester.

roy.wahlstrom@dagbladet.no

HURRA FOR LIV GRETE! To VM-gull på ei uke - ikke rart det ble fest for Liv Grete Skjelbreid i går kveld.