Gullfinta

HAMAR (Dagbladet): 4. NM-finale ishockey, Storhamar - Vålerenga 3-2. (Storhamar mester med tre seirer.) Her finter Tom Erik Olsen (30) bort hele Vålerenga, seg selv rett inn i landslagshjertet til Leif Boork og sikrer Storhamars fjerde NM-gull - alt med en liten høyre-venstre-finte.

Scoringen - som sendte Storhamar opp i 2-1 ledelse 16.40 ut i første periode - var så rå, frekk, herlig og avgjørende i en nervepirrende NM-finale.

Der og da tok følelsene overhånd og Olsen måtte ned på kne.

- For første gang på ti år måtte jeg ned på kne. Hadde ikke sjanse å stå oppreist da 7000 bønder reiste seg på tribunen. De brauter ikke i tide og utide, gliser Tom Erik Olsen mellom klemmer, gratulasjoner og sprudlende dråper fra Kongepokalen.

- Jeg hadde egentlig tenkt å spille til Pål Johnsen, men bestemte meg for å prøve høyre-venstre-finta. Og den satt jo bra, jubler Tom Erik - som også scoret Storhamars første mål.

Imponerte Boork

Landslagstrener Leif Boork ble varm da han kommenterte 2-1 målet overfor Dagbladet.

- Det er utrolig artig at man fremdeles får se slike scoringer i dagens tette ishockey. Det var en sjeldent flott scoring, mener Boork - som roser spillet til den 30 år gamle elektrikeren i alle fire NM-finalene.

- Fra før vet vi at han har veldig bra teknikk, men nå spiller han med stor innlevelse, og står fram med stor innsats og oppofrende spill. Han ser mer motivert ut enn på lenge, sier Boork.

Landslagssjefen har hatt flere samtaler med Storhamar-helten den siste uka med tanke på å få ham med til A-VM i St. Petersburg.

- Han har gode skudd, god teknikk og har høyrefatning. Derfor kan vi få spesielt bruk for ham i overtallsspill. Men ennå er det ikke klart om han blir med, understreker Boork.

Olsen vet ikke om han ønsker det selv heller.

- Det er ikke sikkert jeg gidder å ofre så mye for å spille i ett og annet power play. Jeg må ha flere samtaler med Boork først, sier Olsen.

Sju strake finaler

Tom Erik har spilt sju strake NM-finaler med Storhamar. Gullet og Kongepokalen i går er hans og klubbens fjerde - men aller råeste:

- I de andre finalene har vi vært favoritter. I år har vi vært underdogs, men det viste seg at Vålerenga likevel ikke er så tøffe under skallet. Vi har mistet all respekt for dem, sier Tom Erik Olsen.

- Vi fokuserte kun på tre ting til denne finalen: Guts, kalde hoder og disiplin. Det holdt.

Vil ha mer

Og Tom Erik Olsen drømmer om mer:

- Dette er min tiende sesong for Storhamar.

Jeg skal skrive ny kontrakt med klubben nå og gir meg ikke før de hiver meg ut. Det er jo nå det begynner. De tunge stundene er borte og klubben og jeg har mange fine år framover.

- Men først skal vi nyte dette skikkelig. Jeg har ingen planer om å gå på jobb i morgen. Huet skal ta helt fri i en hel uke, smiler han.

30-åringen gir avtroppende trener Petter Thoresen det meste av æren sin gode sesong.

Takker treneren

- Jeg har slitt en del med nakke- og skulderproblemer de to siste sesongene, men Petter har holdt meg oppe.

Jeg har fått kjeft i bøtter og spann, men det betaler seg jo, gliser han.

DEN SATT!: Tom Erik Olsen lager 2-1 mens Erik Tveten, Pål Johnsen, Niklas Gällstedt og VIF-keeper Åke Liljebjørn blir tilskuere.