Gullformen ikke helt inne

Norsk tap for VM-favoritt Russland.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Norge - Russland 23-26. Noen svarer Russland. Andre peker på de norske jentene. De to største VM-favorittene møttes i generalprøven nøyaktig én uke før mesterskapet starter i Frankrike.

Selvfølgelig ble det spennende nesten helt til siste slutt.

Og selv om det hadde vært greit å feie russerne av parketten, var det godt med en skikkelig tøff og jevn kamp rett før VM-starten. Det er viktig trening.

- Tatt flere steg

- Vi har tatt flere steg siden turneringen i Danmark, og har fått i gang flere spillere. I dag viser Ragnhild seg fram i første omgang, Katja har vist stigning denne helga og alle tre keeperne har vært gode, sier landslagssjef Marit Breivik til Dagbladet.no.

Byåsen-målvakt Kari Aalvik Grimsbø kom på banen etter pause, og stengte i perioder målet. Det lover veldig godt at også hun viste VM-form denne helga.

- Jeg var veldig spent før kampen, for jeg ville så gjerne få sjansen og få godfølelsen før VM. Jeg er kjempefornøyd med egen innsats, selv om vi taper, sier Aalvik Grimsbø til Dagbladet.no.

Og det er viktig. At enkeltspillere har funnet godfølelsen er vel så viktig som en Russland-skalp. Selv om det nå har blitt to tap mot russerne i løpet av noen uker.

IKKE HELT PÅ TOPP: Tross iherdig innsats fra Else-Marthe Sørlie Lybekk klarte ikke Norge å vinne mot Russland i Drammenshallen. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
IKKE HELT PÅ TOPP: Tross iherdig innsats fra Else-Marthe Sørlie Lybekk klarte ikke Norge å vinne mot Russland i Drammenshallen. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

- Vi har mer å gå på og skal lære av dette, sier kaptein Gro Hammerseng til Dagbladet.no, før hun er rask til å legge til:

- Men jeg må innrømme at jeg ikke liker å tape. Dette var en krig og begge lagene ville vinne.

Endelig, Ragnhild

Norge tok kommandoen fra start, og imponerte spesielt bakover på banen. Halvveis inn i første omgang hadde russerne bare scoret fire mål.

Og årsaken var ikke at Katrine Lunde Haraldsen stengte buret, hovedgrunnen var fantastisk jobbing av utespillerne.

Framover på banen fortsatte Linn-Kristin Riegelhuth der hun slapp lørdag, og hun puttet på det meste.

Ragnhild Aamodt markerte seg også - for første gang i Møbelringen Cup - og puttet tre ganger før pause.

Kari snudde kampen

Gullformen ikke helt inne

Men plutselig ville det seg ikke mer for de norske jentene. Russerne spiste opp ledelsen og utnyttet norske feil.

Vi ble upresise i avslutningene, og da blir du straffet når du møter et av verdens beste håndballag. Blåtrøyene gikk derfor til pause med en ettmålsledelse.

3100 tilskuere i stappfulle Drammenshallen tok i et ekstra tak etter pause for å oppildne de norske jentene - og det så ut som det hjalp. En liten periode i hvert fall.

Kari Aalvik Grimsbø - som erstattet Lunde Haraldsen etter pausen - skal ha mye av æren for at Norge overtok ledelsen igjen. Hun reddet distanseskudd, gjennombrudd og også en straffe.

For mange bomskudd

Men dette var ikke nok, for det ble for mange bomskudd i den andre enden av banen. Derfor klarte ikke Marit Breiviks jenter å rykke fra, selv om det rette grunnlaget ble lagt i forsvar.

I stedet kom russerne foran igjen.

- Russerne var gode på det vi vet de er gode på. Pådragsspillet var bra, med sperrer og bra trykk. Jeg synes vi klarer oss ganske bra mot dette, men får ikke betalt i kontra for det gode keeperspillet til Kari etter pause. Hadde vi scoret 3-4 mål til på kontringer kunne vi snudd kampen, sier Breivik.

Ragnhild Aamodt og Linka Riegelhuth (toppscorer med sju mål) var treffsikre før pause, men bommet mye etter sidebyttet. De var imidlertid ikke aleine - for de aller fleste jentene hadde for stor feilprosent.

Og russerne trakk det lengste strået i generalprøven.

MARKERTE SEG: Ragnhild Aamodt gjorde et godt inntrykk før pause, men det ble litt for mange bom etter hvilen.
BETENKTE: Trenerduoen Thorir Hergeirsson og Marit Breivik skulle helst sett seier i kveldens kamp, ei uke før Frankrike-VM starter.