Gullgrossisten Heynckes usikker på fotballframtida

Suksesstreneren tar ferie fra fotballen på ubestemt tid.

FOTBALLFERIE: Bayern Münchens gulltrener Jupp Heynckes er usikker på sin egen fotballfremtid etter gulltrippelen. REUTERS/Alexander Hassenstein/Pool /NTB Scanpix
FOTBALLFERIE: Bayern Münchens gulltrener Jupp Heynckes er usikker på sin egen fotballfremtid etter gulltrippelen. REUTERS/Alexander Hassenstein/Pool /NTB ScanpixVis mer

På en pressekonferanse i München tirsdag fortalte trenerveteranen at han ikke vet hva framtiden vil bringe.

- Denne sesongen nådde jeg grensen min. I løpet av de siste ukene har jeg forstått at jeg er nådd en alder der det tar lengre tid å hente seg inn. Jeg er ikke tilhenger av endelige avgjørelser. Jeg er 68 år, og det finnes et liv utenom jobben. Jeg ønsker å nyte livet mitt, sier Heynckes.

Kontrakten hans med Bayern München går ut 30. juni. Neste sesong overlater han roret til tidligere Barcelona-trener Pep Guardiola.

På en pressekonferanse i München tirsdag fortalte trenerveteranen at han ikke vet hva framtiden vil bringe. Bak ham hang et banner med påskriften «Takk, Jupp».

- Jeg skal på ferie. Jeg skal ikke jobbe i Tyskland eller i utlandet. Jeg ønsker å ta et steg tilbake, reflektere og slappe av de neste ukene, sier Heynckes.

Trippelseier I 2011 tok tyskeren fatt på sin tredje periode som trener i Bayern München. Han var i klubben også i 1987-1991 og i 2009. Denne sesongen har han hatt stor suksess.

Storklubben ble første tyske lag som gikk til topps i Bundesligaen, mesterligaen og cupen denne sesongen.

- Jeg er fortsatt preget av disse hendelsene. De siste to årene har vært intense og utrolige, forteller Heynckes.

Real Madrid Uten å nevne navn fortalte 68-åringen at han har fått tilbud fra klubber. Heynckes er flere ganger blitt koblet til den ledige trenerjobben i Real Madrid. Han ledet samme klubb til mesterligaseier i 1997/98, men fikk sparken etter sesongslutt på grunn av svake resultater i hjemlig serie.

José Mourinho forlot Real etter tre år i klubben. Han er ansatt som ny Chelsea-manager.

(NTB)