Gullgruve for Columbus

LOS ANGELES (Dagbladet): Chicago- Columbus 2- 0. Columbus Blue Jackets havnet på nest siste plass i NHL denne sesongen. Men takket være Espen Knutsen (30) og et par andre stjernespillere sitter klubben igjen med et driftsoverskudd på over 100 millioner kroner.

Seint i går kveld avsluttet Espen sin andre sesong som en Blue Jacket borte mot Chicago. Det endte med lagets 52. tap på 82 kamper.

Og i morgen setter han seg på Oslo-flyet. Med seg i kofferten har han tolv millioner kroner som han har fått utbetalt i lønn og bonuser denne sesongen.

- Jeg har ikke lagt sammen hvor mye det blir. Men jeg er fornøyd med lønna i år, ja, sier Shampo til Dagbladet fra hotellrommet i Chicago.

Men på et kontor i Nationwide Arena sitter Blue Jackets' regnskapsfører med et glis som er ni ganger så bredt.

Vant kamper

Klubben solgte nemlig ut samtlige 41 hjemmekamper og spås et større driftsoverskudd enn forrige sesong. Forrige sesongs tall? 102 millioner kroner, ifølge det anerkjente økonomibladet Forbes.

- Jeg får forhåpentligvis mer i lønn neste år, sier Shampo beskjedent.

Avhengig av bonusordningen kan han regne med at grunnlønna vokser med 30- 60 prosent fra denne sesongens ni millioner kroner.

Espen legger likevel ikke skjul på at han følte seg bedre på samme tid i fjor.

- Det har vært en skuffende sesong for oss. Virkelig en nedtur i forhold til i fjor. Det tar på med mye tap, sier Espen.

I fjor avsluttet laget med 71 poeng, mens Shampo registrerte 53 målpoeng på 66 kamper. I år samlet Columbus 57 poeng, mens Espen fikk 42 målpoeng på 77 kamper.

- Det har gått litt for mye opp og ned. Og nå skjønner jeg hvor bra jeg gjorde det i fjor. Det er ikke lett å få poeng i denne ligaen, og 53 poeng var veldig bra. Bare se på andre spillere, sier Shampo.

Blir kvikkere

Nå gleder han seg til å tilbringe sommeren i Norge. Seinere denne uka reiser Espen ei uke på fjellet på Trysil. Der skal det slappes av, før han begynner treninga foran neste sesong.

- Jeg skal trene styrke i beina i sommer. Jeg må bli litt kvikkere og sørge for at syra ikke kommer så fort i kamper, sier Shampo.

Og etter å ha følt NHL på kroppen i seks måneder er han ikke i tvil om hvem som vinner Stanley Cup i juni.

- Colorado vinner hvis Forsberg kommer tilbake, sier Shampo skråsikkert.