Gullgutt hos jentene

SYDNEY (Dagbladet): Fritz Aanes (22) tapte kampen om bronsemedaljen, men på fest med storesøster Marita (28) og ekskjæresten og hennes venninner ble bryteren fra Narvik feiret som en gullgutt.

- Jeg er så stolt av deg, sa eks-kjæresten Linda Olsen - som studerer kiropraktikk i OL-byen Sydney.

Selv hadde Aanes også ristet av seg skuffelsen fra bronsetapet i Sydney Exhibition Center tidligere på dagen i går.

I tettsittende rosa genser holdt han høy partyfaktor blant venner og bekjente.

Med 4. plass i OL opplever unggutten sitt definitive gjennombrudd - og gir brytesporten i Norge sårt tiltrengt oppmerksomhet.

Skuffelsen borte

- Nå som jeg har fått bronse-kampen litt på avstand innser jeg at 4. plass i OL er bra. Jeg har ingen ting å være skuffet over, sier Fritz Aanes til Dagbladet.

Det eneste han fortsatt var litt ergerlig for i går kveld var at han i surmuling over bronsetapet spaserte rett forbi prinsesse Märtha Louise, som fulgte kampen fra VIP-tribunen, uten å hilse på henne.

- Det var en skikkelig tabbe. Heldigvis fikk jeg rettet det opp ved å hilse på henne etterpå, og jeg sa unnskyld til henne, sier Fritz Aanes.

Prins i familien

Storesøster Marita er på jorda-rundtreise med venninna Helle. Da hun fikk høre at broren var i semifinalen, satte de seg umiddelbart på flyet fra Singapore til Australia.

- Jeg har droppet tre uker i Malaysia for å få med meg bronsekampen. Det han har oppnådd, er helt utrolig, og jeg er så stolt, sier en rørt søster.

Fritz' andre søster Lene (24) har to VM-sølv i bryting og satt som ekspertkommentator på NRK. Ifølge Fritz er det fortsatt hun som er brytemesteren i familien.

- Med OL-bronse ville jeg vært både kongen, sjeiken og sheriffen i familien. Nå er jeg fortsatt bare prinsen. Men bare vent til Athen-OL i 2004. Da går jeg for gull, lover Aanes.

Vendepunktet i karrieren til brytekometen kom da pappaen døde av blodpropp i mai 1997.

- Bryting var hele livet til pappa, og han hadde veldig tro på meg. Da han døde ville jeg vise ham at jeg kan bli så god som han trodde. Derfor valgte jeg å flytte til Sverige, hvor jeg har anledning til å satse 100 prosent på brytingen. Hadde jeg blitt værende i Narvik, ville jeg vært sveiser og røykt rullings i dag. Det hadde jeg ikke noe lyst til, sier Aanes.

POPULÆR 4. PLASS: Det ble ikke gull på Fritz Aanes, men 4. plassen sto høyt i kurs.