Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullgutta varmer opp til kulde-VM

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen og Halvard Hanevold tinte opp blåfrosne kropper i badstua etter den første hardøkta i VM-kulda i går. De to OL-mestrene fra Nagano manglet bare skiskytterdamene sine.

- Varmt og godt, sier Bjørndalen og kaster mer vann på ovnen.

Hundre fuktige varmegrader hjelper både mot sprengkulda og ampert VM-humør. Sprinten ble utsatt for tredje dag på rad. Ole Einar Bjørndalen og Halvard Hanevold går snart på veggen. Derfor orket de ikke å ta det piano på treninga i går. Begge blåste lungene reine for inneluft i løpet av en times hardkjør i den tråe snøen.

De kom inn fra frostrøyken med iskunst i ansiktet og gikk rett fra 23 grader under frysepunktet til kokepunktet sammen med Dagbladet.

Damer i skuddet

Tre mil unna satt Ole Einars habile skiskytterkjæreste Nathalie Santer i den italienske VM-leiren uten å vite at herren hadde det hett.

- Her skulle hun vært?

- Hadde vært noe det, sier Ole Einar.

Halvards skiskytter-forlovede Evelyn Lauvstad er hjemme i Trondheim. Hun hører hjemme blant Norges nestbeste og var håret fra å kvalifisere seg til EM i Russland i forrige uke. Der var det enda kaldere enn i Finland. Seks utøvere havnet på sjukehus med frostskader.

- Bare bra hun ikke klarte å kvalifisere seg, sier Halvard.
Til badstua på gamlehjemmet hadde hun kvalifisert seg på walkover.

- Velkommen Thomas

Men i går snakket Bjørndalen og Hanevold mer om Thomas Alsgaard enn været og damer. Alsgaard planlegger å droppe femmila i VM. Den leirdueskytende skiskøyterkongen vil heller gå Norgescup i skiskyting i Sørskogbygda for å kvalifisere seg til v-cupen i Holmenkollen 13.-14. mars.

- Flott at han kommer, sier Bjørndalen og Hanevold.

Begge tror Alsgaard er god nok til å kvalifisere seg blant de sju som skal gå de korte distansene i Kollen.

- Det klarer han, sier Bjørndalen.

- Hva med 20-kilometeren i VM - om kulda sender den også til Kollen?

- Han kan fort være god nok. Han er verdens raskeste skøyter. En liten svinepels - i positiv forstand.

HETT TIPS: De norske OL-vinnerne Ole Einar Bjørndalen (til venstre) og Halvard Hanevold trøstet seg med sauna etter nok en konkurransefri dag i sprengkulda.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media