Gullgutten fikk trofeet

Ronaldinho kåret til Europas beste.

(Dagbladet.no): For 50. gang deler magasinet France Football ut Gullballen til Europas beste fotballspiller det siste året.

Det har den siste tiden gått rykter om at Barcelonas brasilianske gullgutt Ronaldinho skulle få prisen, og i dag fikk fotballmagikeren med det noe spesielle tannfestet trofeet i hendene.

Tredje brasilianer
Tidligere har to brasilianere på R vunnet Gullballen. Ronaldo vant utmerkelsen i 1997 og 2002, mens Rivaldo fikk æren av å kysse ballen i 1999.

I dag ble Ronaldinho altså føyet inn i den stjernespekkede rekken over spillere som har blitt anerkjent av France Football.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse, når jeg ser alle de store navnene som har vunnet denne prisen før meg, skjønner jeg hvilken stor ære det er, gliste Ronaldinho da han mottok prisen i Paris i kveld.

- Mine to idoler Ronaldo og Rivaldo er også tidligere vinnere, bemerket ballkunstneren fra Brasil.

- Gud ga meg evnen til å spille fotball, og jeg gjør det beste jeg kan med denne gaven, sa en lykkelig Ronaldinho til pressen.

Journalistpris
Et panel av journalister avgjør hvem som skal få prisen, og i år er det femtiende gang Ballon d\'Or - som gullballen heter på fransk - deles ut.

Ronaldinho kom til FC Barcelona i 2003 for 250 millioner kroner, Manchester United var også med i kampen om å sikre seg supertalentet fra Paris Saint-Germain.

BALL-VIRTUOS: Barcelonas driblekunstner og fotballkreatør ble hedret av europeiske fotballjournalister i kveld. Foto: EPA
BALL-VIRTUOS: Barcelonas driblekunstner og fotballkreatør ble hedret av europeiske fotballjournalister i kveld. Foto: EPA Vis mer

Under fotball-VM i 2002 gjorde vidunderbarnet seg bemerket blant annet ved å lobbe inn en scoring over David Seaman og å bli utvist for en takling av Danny Mills.

Bak Ronaldinho var det Premier League-spillere som toppet lista.

Chelseas Frank Lampard ble nummer to foran Steven Gerrard fra Liverpool og Thierry Henry fra Arsenal på de neste plassene. Fjorårets vinner, AC Milans Andrej Sjevtsjenko ble nummer fem i kåringen.

Er Ronaldinho en verdig vinner av Gullballen? Hva med Lampard, Henry eller Adriano? Si din mening!

STOLT SOM EN HANE: Ronaldinho er den tredje brasilianeren i Gullballens 50 år lange historie som får prisen.