Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullgutten kastet seg på den nye, heite sjekketrenden i OL

Graabak: - Artig å prøve.

PÅ TINDER:  Jørgen Graabak på pressekonferansen etter gullet i dag - hvor han blant annet snakket om sitt forhold til «Tinder». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ TINDER: Jørgen Graabak på pressekonferansen etter gullet i dag - hvor han blant annet snakket om sitt forhold til «Tinder». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Sjekkeappen «Tinder» går som en farsott verden rundt, også blant utøverne i OL.

Den første som skapte overskrifter i forbindelse med sjekkeappen, var snowboardkjøreren Rebecca «Possum» Torr. Hun håpet at det var noen single heitinger på boblaget til Jamaica.

For amerikanske Jamie Anderson, derimot,  ble sjekkeappen for distraherende - så hun slettet den.

«Tinder» fungerer slik at den sjekker om det er match med folk i området der du er. Er det match, er resten opp til partene selv.

Singel I dag gikk Jørgen Graabak (22) inn til OL-gull i kombinert. Etter pressekonferansen tøyset han med at han er på «Tinder».

Gullvinneren er singel og bor alene i Trondheim.

- Krog er min nye «Tinder»-manager, sier Graabak, og sikter til lagkamerat på kombinertlaget, Magnus Krog.

NUMMER ÉN:  Jørgen Graabak var totalt utmattet da han gikk i mål.
NUMMER ÉN: Jørgen Graabak var totalt utmattet da han gikk i mål. Vis mer

- Selv har han fast følge. Men han er veldig ivrig på mine vegne. Han er faktisk kjempeivrig. Enda mer enn meg, sier Graabak og smiler.

- Når lastet dere ned appen?

- Vi opprettet konto i OL. Det var litt artig å prøve. Vi har sittet og lekt oss litt.

- Har det blitt noen «match»?

- Det er ikke helt min greie, svarer Graabak, uten at han utdyper.

Ut av boblene Dagbladet har tidligere skrevet at OL er en sjekkearena av format for idrettsutøvere. Som atlet føler du deg kanskje på topp fysisk. I flere måneder har du gått i din egen boble.

Så er konkurransene over, og behovet for å blåse ut er kanskje ekstra stort. Å kunne oppsøke en topptrent kollega på «Tinder» - som er ute i sammen ærend - høres jo ikke helt på trynet ut.

Men i dag var det først og fremst gullmedaljen Graabak ville snakke om. Han slo Magnus Moan i spurtduell, og dagen ble helnorsk i Sotsji.

- Jeg har aldri vært så sliten i hele mitt liv. Jeg klarte ikke å stå på beina en gang, forteller Graabak.

- Etterpå snakket jeg med kong Harald. Han sa han hadde kost seg, og at det var veldig spennende. Å få være med å underholde - og høre at kongen er fornøyd - er kjempeartig, sier han.

Hele Norges coronakart