Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullgutten til semi i svømme-EM

- Litt sliten etter all viraken.

Alexander Dale Oen tok seg greit videre til semifinalen på 200 meter bryst i svømme-EM torsdag. Han fikk tiden 2.13,05.

Det er første gang Bergen-svømmeren har klart å ta seg til semifinale i et mesterskap på denne distansen, skriver bt.no. Tiden hans er vel sekundet svakere enn den norske rekorden på 2.11,98.

- Det var et helt greit løp. Jeg merket at jeg var litt sliten etter all viraken rundt EM-gullet, sa Oen.

- Jeg fikk den åpningen og frekvensen jeg skulle ha. Nå skal jeg lade opp til min aller første semifinale i et mesterskap på 200 meter. Det var på tide å bryte den barrieren, sa vestkantsvømmeren til bt.no.

Hugues Duboscq fra Frankrike var raskest i forsøket på 200 meter bryst med 2.10,72. Grigorij Falko fra Russland var toer med 2.12,82, mens dansken Chris Christensen svømte inn til den tredje raskeste tiden med 2.12,83.

Dale Oen hadde den femte beste tiden i forsøket, dagen etter at han vant gullet på 100 meter bryst med ny europarekord.

(NTB)

JAKTER FLERE MEDALJER: Alexander Dale Oen er klar for å bryte nye barrierer etter å ha tatt seg til semifinale på 200 meter bryst. Foto: Damir Sagolj/Reuters/Scanpix
JAKTER FLERE MEDALJER: Alexander Dale Oen er klar for å bryte nye barrierer etter å ha tatt seg til semifinale på 200 meter bryst. Foto: Damir Sagolj/Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media