Gullguttene takker trenerteamet

- Kjempestor overraskelse, sier verdensmesterne.

epa03844433 Norway's Kristoffer Broun and Are Strandli celebrate on the podium after winning the gold medal in the lightweight men's double sculls final race at the 2013 World Rowing Championships in Chungju, South Korea, 31 August 2013.  EPA/JEON HEON-KYUN
epa03844433 Norway's Kristoffer Broun and Are Strandli celebrate on the podium after winning the gold medal in the lightweight men's double sculls final race at the 2013 World Rowing Championships in Chungju, South Korea, 31 August 2013. EPA/JEON HEON-KYUNVis mer

Changju: Gullguttene Are Strandli (25) og Kristoffer Brun (25) var rørt etter ro-gullet i Sør-Korea.

Det var ingen selvfølge at de skulle bli verdensmestere. De har en historie spekket med nedturer, og selv om de markerte seg med sølv i EM var det ikke alle som hadde like stor tro på dem i Sør-Korea heller.

- Vi vil takke hele støtteapparat med landslagstrener Johan Flodin i spissen. Dessuten vil vi rette en særlig takk til coach og mental trener Cathrine Wilhelmsen. Det er deilig å vise at samarbeidet vårt fungerer. For oss var ikke dette noen kjempestor overraskelse, men det er ikke alltid at alle har hatt like stor tro på oss.

- Tro kan flytte fjell?

- Ja. Det er helt sant.

Verdensmesterne tok sølv i EM i Sevilla i starten av juni. Tre uker senere ble det 3.-plass og besøk på pallen for første gang i et verdenscupløp.

I verdenscupen i Luzern 12. - 14. juli dukket problemene opp.

- Jeg fikk en ryggskade, og vi måtte gi oss etter forsøket. Etter det fulgte én uke uten trening. Så gikk det bedre igjen, før både først jeg og deretter Kristoffer ble syk. Litt forkjølelse og diverse. Det førte til at vi måtte droppe den planlagte superkompen på Årungen, sa Strandli til NTB.

- Det gjorde til at vi måtte bruke dette mesterskapet til å ro oss i form. Det går tydeligvis helt fint siden det varer så lenge. Det er deilig å se at den oppskriften også fungerer, sa Strandli.

Gratulasjoner
Statsminister Jens Stoltenberg og kulturminister Hadia Tajik var raskt på banen etter VM-gullet i roing.

Litt før klokken 09 lørdag tok Are Strandli og Kristoffer Brun gull i lettvekt dobbeltsculler i VM i roing i Sør-Korea.

- Gratulerer til Strandli og Brun med gullet og imponerende innsats i en veldig spennende finale, sier kulturminister Hadia Tajik.

Fra statsminister kom følgende melding: — Endelig! Gratulerer til Are Strandli og Kristoffer Brun med flott VM-gull i roing. Hilsen Jens Stoltenberg.

(NTB)