Gullgutt(ene) varmet opp med EM-bronse

Eirik Verås Larsen tok først bronse på K1 1000 meter. Bare en time seinere padlet han og makker Nils Olav Fjeldheim inn til gull på K2 1000 meter.

- K1-løpet var maksimalt og gikk nøyaktig som jeg hadde planlagt. Jeg startet det jeg torde, holdt avstanden i midten av løpet og økte på mot slutten. Jeg kunne ikke padlet raskere, sier Eirik Verås Larsen til Dagbladet.

Likevel klarte han å hente seg inn til finalen i K2 1000 meter bare en time - og en premieutdeling - seinere. Sammen med makker Nils Olav Fjeldheim forsvarte han EM-gullet fra i fjor etter en uhyre spennende duell. Ned til ungarerne på sølvplass skilte det bare 25 hundredeler.

- Vi knivet side om side hele veien. Det var utrolig morsomt å avgjøre på de siste meterne. Nå har vi et psykisk overtak fram mot VM, sier Verås Larsen.

To distanser

Der satser unggutten først og fremst på suksess i K2. Men med bare sju tiendeler fram til verdensener Lutz Liwowski i gårsdagens løp frister det å stille også på den individuelle distansen.

- Bronsen ga mersmak. Sjansen for at jeg padler begge distanser er større nå enn før EM, sier Verås Larsen.

Han tror likevel en karriere i K1 hører framtida til.

- Vi har ikke VM-medaljer fra før, og jeg tror det er lurt å konsentrere seg om én distanse. Jeg er fortsatt ung og har mange år foran meg, sier han.

Utsatte seiersfesten

De norske gutta er uansett gullkandidater i VM, som starter i polske Poznan om nøyaktig en måned. Med unntak av svenskene, som ikke stilte i Milano, var alle de beste båtene på plass i EM. Nils Olav Fjeldheim tror ungarerne blir hardeste utfordrer også i VM.

- Jeg lover ikke VM-gull, men vi er blant båtene som kan vinne. Får vi medalje er vi fornøyde, sier han.

Feiringa av EM-triumfen utsetter de til etter VM.

- I dag padler vi finale i K4 500 meter. Feiring får vente, for det er bare en måned igjen til VM. Drømmen er å kunne feire dobbelt - med gull nummer to i Poznan, sier Nils Olav Fjeldheim.

GULLSPURT: Eirik Verås Larsen Og Nils Olav Fjeldheim padler inn til EM-gull på K2 1000 meter. - Avgjørelsen falt først på de siste tretti meterne, sier Fjeldheim til Dagbladet.