Gullgutter

Ved inngangen til år 2001 har Norge to spisser i ypperste verdensklasse. Både John Carew og Ole Gunnar Solskjær sørget for at klubbene deres vant i dag. Les eventyrene om gullguttene.

Begge havnet på lista over målscorere i dag. Ole Gunnar Solskjær scoret det første målet da Manchester United slo Fulham 2-1 på bortebane. John Carew ble matchvinner da Valencia slo Racing Santander 1-0 i kveld. Keeperen til Santander, Erwin Lemmens, greide ikke å klarere en corner, og Carew var først på ballen, som gikk knallhardt i mål. Carew hadde en sjanse tidligere i kampen, da han fikk ballen alene foran mål. Men han greide ikke å stokke beina.

- Scoringen var ikke enkel, jeg var i en duell med en av Santanders forsvarspillere. Målet satte jeg inn fra 5-6 meter etter en retur fra keeper, sa John Carew til nettsiden sportycom etter kampen.

- Jeg klarte til slutt å få skutt og vi fikk dermed de viktige poengene.

Nå har han scoret åtte seriemål, et mål i Champions League og slått seks målgivende pasninger. Det fører han opp på sjuendeplass på toppscorerlista i Spania (bak Javi Moreno (13 mål), Rivaldo (11), Dely Valdes (9), Patrick Kluivert (9), Raul (9) og Catanha (9)).

- Jeg tenker ikke på å bli toppscorer i det hele tatt. Jeg må bare konsentrere meg for laget og da får målene bare komme naturlig. Det var viktig å vinne kampen for å beholde tetplassen i den spanske ligaen. Vi leder fremdeles, sier Carew til sportycom.

Scoret i debuten

Eventyret om Carew begynte da han kom til Vålerenga fra tredjedivisjonsklubben Lørenskog i juni 1997 for 1,1 millioner kroner. John Carew spilte 58 kamper for Vålerenga og scoret 38 mål, før han gikk til Rosenborg for rundt 25 millioner kroner 30. juli 1999. Han scoret ni mål på ti kamper for Rosenborg i serien før overgangen til Valencia 27. mars året etter.

Lørdag 8.juli i fjor satte han beina på spansk jord. 12 dager seinere debuterte han for Valencia, og scoret sitt første mål på overtid i debuten mot FC Seekirchen.

Carew er blitt skamrost i spansk presse. Den spanske storavisa El Pais mener han er verdens beste spiss, og har kåret ham til årets overraskelse i spansk fotball.

Det stopper nok ikke der. Ved ti scoringer venter en klekkelig bonus fra den spanske klubben. Summen er hemmelig, men det er snakk om svært mye penger. Som John kanskje kan innkassere etter neste kamp, 14. januar borte mot Deportivo La Coruna.

Solskjær begynte svakt

Ole Gunnar Solskjær kom også til tippeligaen fra et lag nede i divisjonen. Han begynte karrieren i Clausenengen da han var sju år gammel, og rykket opp til andredivisjon med dem i 1994. Han gikk til Molde i 1995, og ble landslagsaktuell etter at han begynte å hamre inn mål. I løpet av sommeren 1996, kjøpte Alex Ferguson ham for 20 millioner kroner. Han scoret i debuten, og ble klubbens toppscorer i 96/97-sesongen, med 19 mål (18 i serien).> 31. oktober spilte United bortekamp mot Watford i ligacupen. To mål av Solskjær og ett av Dwight Yorke sørget for ny seier til United.

November ble en nedtur for Solskjær, og han scoret ikke et eneste mål i løpet av måneden.

Løsnet i desember

Så 2. desember løsnet det helt for beibifjeset fra Kristiansund. Sju mål og månedskort på laget er status etter Ole Gunnars siste herjinger for United. Det hele begynte hjemme mot Tottenham. United vant sikkert 2-0, og Ole Gunnar scoret sistemålet i det 84. minutt. Aleine med keeper satte han ballen sikkert i nettet.

Uka etter var det klart for et tett oppgjør borte mot Charlton. Ole Gunnar scoret Uniteds andre mål etter at Ryan Giggs fra midtbanen spektakulært smelte ballen i tverrliggeren. Ole Gunnar var på returen og sendte United i ledelse til pause. Men Charlton kom sterkt tilbake. Kampen endte 3-3.

Lille julaften var Ipswich på besøk i Manchester. Ole Gunnar scoret kampens to mål og ble kveldens helt. Det første målet kom etter 20 minutter, da han lurte ballen rundt Ipswich-keeper Richard Wright. Det andre målet kom 12 minutter senere. Nydelig forarbeid av Giggs og Keane, en genial langpasning fra David Beckham og Ole Gunnar plasserte ballen i mål.

- Hard og jevn kamp

Det var jul, men Uniteds norske angriper tok ikke juleferie. Andre juledag sikret Ole Gunnar seieren borte mot Aston Villa. Han scoret det eneste målet i Birmingham. Kristiansunderen headet inn lærkula etter innlegg fra David Beckham. United spesial.

Nytt år, men ingen hvile for Ole Gunnar. Etter tre minutter sendte han 1. nyttårsdag United i ledelsen mot West Ham, en kamp United tilslutt vant 3-1.

I dagens FA-cupkamp ga Ole Gunnar United tidlig føringen mot Fulham. Sheringham avgjorde 2-1-kampen.

- Kampen mot Fulham ble som ventet både hard og jevn, og det er vel slik en skikkelig cupkamp skal være. Jeg syntes vi åpnet kampen bra og da jeg fikk satt inn 1-0 allerede etter 7-8 minutters spill, trodde jeg kanskje at det skulle roe seg litt. Men Fulham kom sterkt tilbake og viste at de har et meget bra lag med mange spennende spillere, skriver han på hjemmesiden sin etter dagens kamp.

SCORET: Carew jubler etter å ha scoret vinnermålet mot Racing Santander i dag.
FÅR ROS: Ole Gunnar Solskjær får klapp og klem av lagkameratene (f.v) Ryan Giggs, Phil Neville, Dwight Yorke og Mikael Silvestre.