VM over for Sergej Ustjugov og Denis Spitsov:

Gullhåp falt og brakk hånda

Denis Spitsov var en av de heteste medaljekandidatene på 15 kilometer fristil, men på dagens trening gikk det galt. Nå reiser både Spitsov og Sergej Ustjugov - Russlands to siste ankermenn i mesterskap - hjem fra VM. - Spitsov brakk hånda, bekrefter Markus Cramer til Dagbladet.

BRUDD I HÅNDA: Denis Spitsov - her fra duellen med Johannes Høsflot Klæbo på ankeretappen på herrestafetten i Pyeongchang - falt på dagens trening og brakk hånda. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRUDD I HÅNDA: Denis Spitsov - her fra duellen med Johannes Høsflot Klæbo på ankeretappen på herrestafetten i Pyeongchang - falt på dagens trening og brakk hånda. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denis Spitsov er en av verdens beste fristilsløpere, spesielt i tøffe motbakker.

Det viste han blant annet med å vinne etappen opp monsterbakken i Val di Fiemme i Tour de Ski i januar. Der slo Spitsov til og med landsmannen Aleksandr Bolsjunov.

Spitsov, som vant OL-bronse på 15 kilometer fristil i Pyeongchang, var en av de heteste medaljekandidatene før samme distanse i VM i Oberstdorf på onsdag.

Men på dagens trening gikk det galt:

Spitsov falt - og fikk etter røntgenundersøkelser hos legen Johannes Huber - påvist brudd i den venstre hånden. Det får Dagbladet opplyst av det russiske skiforbundet.

- Han brakk hånda, bekrefter Russlands tyske landslagstrener Markus Cramer til Dagbladet.

Det betyr at VM og sesongen er over for Spitsov.

Dermed mister Russland en av sine største medaljehåp på onsdagens 15-kilometer og en viktig mann på herrestafetten i kampen mot Norge. Spitsov var Russlands ankermann på herrestafetten i OL i Pyeongchang.

Spitsovs brudd kommer svært ubeleilig, ettersom Sergej Ustjugov - som har vært Russlands ankermann i de siste verdensmesterskapene - også sliter med skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer