VM over for Sergej Ustjugov og Denis Spitsov:

Gullhåp falt og brakk hånda

Denis Spitsov var en av de heteste medaljekandidatene på 15 kilometer fristil, men på dagens trening gikk det galt. Nå reiser både Spitsov og Sergej Ustjugov - Russlands to siste ankermenn i mesterskap - hjem fra VM. - Spitsov brakk hånda, bekrefter Markus Cramer til Dagbladet.

BRUDD I HÅNDA: Denis Spitsov - her fra duellen med Johannes Høsflot Klæbo på ankeretappen på herrestafetten i Pyeongchang - falt på dagens trening og brakk hånda. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRUDD I HÅNDA: Denis Spitsov - her fra duellen med Johannes Høsflot Klæbo på ankeretappen på herrestafetten i Pyeongchang - falt på dagens trening og brakk hånda. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denis Spitsov er en av verdens beste fristilsløpere, spesielt i tøffe motbakker.

Det viste han blant annet med å vinne etappen opp monsterbakken i Val di Fiemme i Tour de Ski i januar. Der slo Spitsov til og med landsmannen Aleksandr Bolsjunov.

Spitsov, som vant OL-bronse på 15 kilometer fristil i Pyeongchang, var en av de heteste medaljekandidatene før samme distanse i VM i Oberstdorf på onsdag.

Men på dagens trening gikk det galt:

Spitsov falt - og fikk etter røntgenundersøkelser hos legen Johannes Huber - påvist brudd i den venstre hånden. Det får Dagbladet opplyst av det russiske skiforbundet.

- Han brakk hånda, bekrefter Russlands tyske landslagstrener Markus Cramer til Dagbladet.

REISER OGSÅ HJEM: Sergej Ustjugov. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REISER OGSÅ HJEM: Sergej Ustjugov. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det betyr at VM og sesongen er over for Spitsov.

Dermed mister Russland en av sine største medaljehåp på onsdagens 15-kilometer og en viktig mann på herrestafetten i kampen mot Norge. Spitsov var Russlands ankermann på herrestafetten i OL i Pyeongchang.

Spitsovs brudd kommer svært ubeleilig, ettersom Sergej Ustjugov - som har vært Russlands ankermann i de siste verdensmesterskapene - også sliter med skader.

BRUDD: Røntgenbildene av den skadede hånda til Denis Spitsov. Foto: Russlands skiforbund
BRUDD: Røntgenbildene av den skadede hånda til Denis Spitsov. Foto: Russlands skiforbund Vis mer

Russisk trøbbel

Ustjugov reiser også hjem fra VM, bekrefter Cramer til NRK og Dagbladet.

Smerter i ryggen, nakken, skuldre og den høyre leggen har skapt store problemer for Ustjugov etter et fall på trening før mesterskapet. Ustjugov er i tillegg plaget av forvinterens corona-plager.

- Sergej har vært veldig uheldig det siste året, har Cramer tidligere sagt til Dagbladet.

Selv om Bolsjunov er i storform, har resten av den russiske troppen vist svakhetstegn så langt i VM, sammenliknet med hvordan de har herjet i verdenscupen.

Motbakkespesialisten Spitsov fikk sjansen som Russlands ankermann på herrestafetten i OL i Pyeongchang, i mesterskapet hvor han kom inn som en komet sammen med Bolsjunov.

Etter sølvet på stafetten raste han mot Johannes Høsflot Klæbo.

- Jeg tenkte: «Hva i all verden har han under skiene?» Det var tungt mentalt, og det var ikke noe gøy at han demonstrativt suste opp på siden av meg i utforkjøringene, sa Spitsov til Dagbladet etter duellen mot Klæbo.

Les mer om det her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer