SKUFFET: Torstein Horgmo var ikke fornøyd med kjøringen i går, og i dag ble det klart: slopestylekonkurransen er over for hans del. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUFFET: Torstein Horgmo var ikke fornøyd med kjøringen i går, og i dag ble det klart: slopestylekonkurransen er over for hans del. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Gullhåpet Horgmo slått ut av snowboard-VM

Kom seg ikke gjennom kvaliken.

Det store norske håpet Torstein Horgmo er ute av snowboard-VM. Onsdag misset de andre norske gutta også grovt.

Horgmo trengte hjelp for å komme videre fra kvalifiseringen, men slik gikk det ikke.

Det ble en ren fiaskodag for de norske. Bare én mann, Aleksander Østreng, gikk videre.

- Det var ren og skjær uflaks og 100 prosent stang ut. Slik kan det være i snowboard innimellom. Men det er sjelden at «alle» faller samme dag. Det pleier å være omtrent halvparten. De har prestert godt denne sesongen før dette. Nå må Aleksander forsvare æren for oss alle, sier landslagstrener Thomas Harstad.

Kjørte svakt
Horgmo kjørte svakt i slopestylekvalifiseringen tirsdag. Han hadde heller ikke gunstige forhold.

Dermed måtte han ha mye hjelp da det andre heatet konkurrerte onsdag. Mange løpere rotet seg bort, men ikke mange nok. Han ble ikke en av de såkalte «lucky losers».

- Jeg er vant til å bli invitert til konkurranser og komme inn i semifinaler. Dette blir litt «tilbake til start» for meg. Alt kan skje i slike konkurranser, sa han til NTB mandag.

Han fikk helt rett i det.

Redigerte film
Horgmo satt selv og redigerte en film da VM-plassen røk.

Horgmo er som mange andre snowboardere mye involvert i filmproduksjon. Han har brukt mye av oppkjøringen til VM til akkurat det.

Semifinalen går fredag. Finalen kjøres søndag.

Én nordmann henger altså fortsatt med i kampen.

(NTB)