Johanne Killi sliter med ankelskade før X-Games

Gullhåpet i tvil før X-Games: - Jeg vil jo kjøre

Johanne Killi er usikker på om hun stiller til start i X-Games. Hun sliter fortsatt med ankelskaden hun pådro seg i mars.

ANKELSKADE: Johanne Killi har slitt med ankelen siden mars. På en treningstur torsdag, kjente hun fortsatt den. Derfor er hun usikker på om det holder til X-Games-start. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
ANKELSKADE: Johanne Killi har slitt med ankelen siden mars. På en treningstur torsdag, kjente hun fortsatt den. Derfor er hun usikker på om det holder til X-Games-start. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når X-Games vender tilbake til Norge i neste uke, er det med store forventninger til norske snowboard- og freeski-håp. Blant dem Johanne Killi (20), som før har vunnet både gull og sølv på hjemmebane, og tok sølv i Big Air i X-Games i Aspen i januar.

Men storfavoritten vred ankelen i starten av mars, og har ikke stått på ski siden. 20-åringen prøvde seg på en liten tur hjemme på Dombås torsdag, men kjente at ankelen fortsatt var litt vond. Derfor er hun usikker på om det blir noen X-Games-start.

- Ankelen har blitt mye bedre, men jeg kjente det da jeg kjørte, når jeg svingte og sånt. Det var litt kjipt. Jeg hadde regnet med at det skulle gjøre vondt, men kanskje ikke så vondt, sier Killi til Dagbladet.

MAI-SKI: Her skal Johanne Killi og kollegaene sette utfor 18. mai. Foto: Cato Ingebrigtsen
MAI-SKI: Her skal Johanne Killi og kollegaene sette utfor 18. mai. Foto: Cato Ingebrigtsen Vis mer

Double corken

Dombås-jenta skal uansett gi alt for å stille til start. Først skal hun i aksjon på treninga 18. mai - dagen før finalen - og teste den skikkelig.

- Jeg vil jo kjøre. Jeg tror det blir en skikkelig folkefest. Det hadde vært lettere å stå over hvis konkurransen var et annet sted, innrømmer Killi.

Det er leddbåndet over ankelen som har fått seg en trøkk. Killi forteller at fysioterapeuten mener hun kan kjenne det så mye som i et år.

GULL I SLOPESTYLE: Johanne Killi vant gull i slopestyle under X-Games på Hafjell. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
GULL I SLOPESTYLE: Johanne Killi vant gull i slopestyle under X-Games på Hafjell. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Hvis jeg skal kjøre X-Games, så må jeg jo prestere. Er det vondt, og jeg ikke kan gjøre det største trikset, så er det kjipt å konkurrere med en følelse om at jeg ikke kan vinne, sier Killi.

Killi har en double cork 1080 i triksbagen, et få andre av jentene i sirkuset har. Men nå har hun altså ikke kjørt siden tidlig i mars, og er avhengig av at triksene sitter for å hevde seg i X-Games.

- Jeg vil jo vinne. Jeg tror jeg kan det hvis jeg lander det jeg vil. Så får vi bare håpe triksene sitter i kroppen, sier Killi.

Favorittstempelet

Det gjør at hun uansett vil være en gullkandidat om hun bestemmer seg for å kjøre selve konkurransen 19. mai.

Killi innrømmer at hun kjenner litt på favorittpresset.

- Folk forventer at jeg skal prestere på hjemmebane. Men både jeg og Tiril (Sjåstad Christiansen, journ. anm) har jo det presset på oss, i alle fall Tiril som vant i 2016. Jeg tok andreplass i Aspen i vinter med en double cork, og folk vet at jeg kan det - og folk forventer at jeg skal ta det. Da handler det om å gjøre det mest stilfullt, sier Killi.

Hun har også ristet av seg skuffelsen etter 5. plassen i slopestyle i OL. Også der var hun favoritt.

GIGANTISK: Det 61 meter høyte Big Air-stillaset er oppført på Fornebu. Foto: Paal Alme
GIGANTISK: Det 61 meter høyte Big Air-stillaset er oppført på Fornebu. Foto: Paal Alme Vis mer

- Det gikk egentlig ganske fint. Jeg trodde jeg skulle være helt knust, men jeg lærte nok mye etter slopestylen i Aspen, der jeg også misset. Men jeg håper jo at jeg er i toppen i fire år til. Jeg skulle gjerne hatt den OL-medaljen på veggen.

Henning Andersen, som jobber i Sahr Concept som arrangerer X-Games, er CEO for arrangementet. Han sier til Dagbladet før helga at alt er i rute før konkurransene, og at de forventer 10 000 oppmøtte til selve Big Air-dagen på Fornebu lørdag.

Byggingen av Big Air-rigget på Fornebu er i full gang, selv om snøen kommer til å produseres bare et par dager før konkurransen. Men det varme været ser han ikke på like mye som en utfordring som en mulighet for publikum til å kose seg med konkurransen.

PS! Andersen oppfordrer også de som er interesserte til å ta turen til Skur17, der verdens beste skateboardere er i aksjon 17. mai-helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer