Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullhåpet lever for Lorentzen

Håvard Holmefjord Lorentzen ønsker å forsvare VM-tittelen i sprint og fikk et godt utgangspunkt med en foreløpig 2.-plass etter åpningsdagen.

PÅ MEDALJEJAKT: Håvard Holmefjord Lorentzen. Foto: NTB Scanpix
PÅ MEDALJEJAKT: Håvard Holmefjord Lorentzen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lorentzen gikk til topps i fjorårets verdensmesterskap i kinesiske Changchun og tok nylig VM-sølv på distansen i Inzell. Bergenseren har et godt utgangspunkt for å ta ny medalje etter åpningsdagen i helgens sprint-VM i Heerenveen.

Lorentzen innehar 2.-plass og har 0,065 flere tidspoeng enn ledende Pavel Kulizjnikov fra Russland. Differansen i tidspoengene tilsvarer at han er sju hundredeler bak russeren.

På den innledende 500-meteren måtte Lorentzen gi tapt i duellen mot japanske Tatsuya Shinhama, som tross en åpningsfeil slo bergenseren med åtte hundredeler. Lorentzens tid på 34,74 var likevel av det gode slaget.

Lorentzen måtte også seg slått på 1000-meteren. Tross en sterk tid (1.08,19) klarte bergenseren ikke å slå superløpene til hjemmehåpet Kjeld Nuis, japanske Masaya Yamada og Kulizjnikov. Løpet sendte Lorentzen likevel i en midlertidig sammenlagtledelse, men han ble passert av Kulizjnikov.

Henrik Fagerli Rukke startet sterkt, men klarte ikke å overliste hjemmehåpet Kai Verbij i avslutningen på 500 meter. 22-åringen tikket inn på 35,12 sekunder, som var 42 hundredeler bak hans personlige rekord. På 1000-meteren ble tiden til hallingdølen 1.10,24.

Rukke innehar 17.-plassen i sammendraget før avslutningsdagen. Søndag skal utøverne på ny bryne seg på 500 og 1000 meter. Da blir sammenlagtvinneren også kåret.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!