Skiskytter-VM:

Gullheltens stikk: - Han var rund

Sturla Holm Lægreid og Johannes Dale har vokst opp og utviklet seg til to av verdens beste skiskyttere sammen. Og stemningen var mildt sagt god da de skulle beskrive ferden til topps.

GODE KOMPISER: Sturla Holm Lægreid og Johannes Dale fikk dele karrierens høydepunkt onsdag. Foto: Primoz Lovric / NTB
GODE KOMPISER: Sturla Holm Lægreid og Johannes Dale fikk dele karrierens høydepunkt onsdag. Foto: Primoz Lovric / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

POKLJUKA (Dagbladet): 12 år etter at de møttes for første gang kunne Sturla Holm Lægreid og Johannes Dale høre «Ja, vi elsker» sammen på pallen etter onsdagens normaldistanse.

Den gang var de 11 år gamle og visste lite om hva som lå foran dem. Som 1997-årgangens mest lovende talenter har de i år inntatt verdenseliten med brask og bram. Og onsdagen ble helt spesiell.

- Det var stort. Vi fikk dele en pall i Hochfilzen og det var stort synes vi, men å gjøre det i VM er enda sykere. Vi har vært lagkamerater og konkurrenter siden vi var 11-12 år, gått kretsmesterskap og hele pakka. Vi har virkelig hatt en reise til der vi er nå. Vi har begge vist at vi er gode, men å stå på pallen sammen er helt uvirkelig, forteller en stolt Lægreid til Dagbladet etter å ha blitt dynket i champagne på utøvernes lille feiring.

På oppfordring fra Dagbladet får vi den nybakte verdensmesteren til å mimre tilbake til sitt første møte med Dale. Det er et inntrykk ikke mange får når de ser Johannes Dale den dag i dag.

- Johannes var litt rund da, så han var ikke så rask på ski, men plutselig har han blitt skikkelig god. Han var en vi tulla litt med, og han tulla litt med oss, så det var god stemning, sier Lægreid med en spøkefull tone.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer