Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullit forlater Chelsea

LONDON (AP-DAGBLADET): Den nederlandske spillende manager Ruud Gullit forlater den engelske fotballklubben på dagen. Tilbake står et sjokkert fotball-England og en ny Chelsea-manager: Italieneren Gianluca Vialli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gullits avgang ble kjent og kommentert i en kort pressemelding i dag, etter mislykkede forhandlinger om Gullits kontrakt.

 - Da det ble klart at Ruud ikke skulle bli hos oss neste sesong var vi nødt til å handle raskt. Vi valgte å bryte med Gullit der og da, og Gianluca Vialli ny spillende manager med virkning fra i dag, heter det i pressemeldingen.

Hadde seiers-oppskriften

Den 35 år gamle nederlandske landslagspilleren ble spillende manager i Chelsea i 1996, etter at Glenn Hoddle forlot klubben til fordel for det engelske landslaget. I sin første hele sesong som manager brakte Gullit Chelsea til F.A. Cup-seier (1997). Da hadde ikke Chelsea vunnet et stort trofé på 26 år.

Denne sesongen har klubben fra London Vest klart å klatre opp bak Manchester United til en andreplass i den engelske eliteserien. De er i tillegg favoritter i cupvinner-cupen i Europa.

Uenigheter

Usikkerheten rundt Gullits framtid har vart i flere måneder, og gang på gang har styret prøvd å overtale ham til å bli i klubben.

Økonomiske spørsmål var blant stridpunktene som førte til sammenbrudd i forhandlingene i dag. Partene ble heller ikke enige om kontraktens varighet. I tillegg var partene langt fra hverandre i synet på hvorvidt Gullit skulle fortsette å spille for klubben. Chelsea ville han skulle droppe spiller-ambisjonene til fordel for manager-jobben.

Vialli tok fem

Gullit selv har ikke kommentert saken foreløpig. Det har heller ikke Gianluca Vialli, som brukte fem minutter på å si ja til jobben som ny spillende trener for Chelsea.

VIALLI OVERTAR: Gianluca Vialli (t.h) overtar for Ruud Gullit (t.v) i Chelsea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!