Gullit i storm

LONDON (Dagbladet): Southampton- Newcastle 4- 2. Etter tre tap, offentlig utskjelling av spillerne og en todagers tur hjem til dama, barnet og butikkene i Amsterdam er Ruud Gullit i storm. Overlever han uka - men går på en ny smell mot Drillos Wimbledon lørdag - er det over og ut i Newcastle.

- Om jeg gir meg nå? Du vet aldri, sa Ruud Gullit i går kveld.

Han hadde akkurat sett Newcastle bli knust av et Southampton omvendt av Trond Egil Soltvedt og Stuart Ripley. For da den norske debutanten og den gamle Blackburn-helten kom inn fra start etter pause, fikk Southampton nytt liv.

Og de brukte det til å ta knekken på Newcastle.

- For meg er det som skjer uforståelig, sier Ruud Gullit.

- I første omgang - akkurat som i den første halvtimen mot Tottenham - viste vi jo at laget har store kvaliteter. Og derfor er raset et mysterium. Jeg må analysere dette og tenke meg godt om før jeg tar en avgjørelse når det gjelder framtida.

Manager-bytte

I fjor byttet Newcastle manager etter to serierunder. Med to poeng fikk Kenny Dalglish sparken. Nå er det spilt tre, Newcastle har ingenting og i avisene spekuleres det på Terry Venables og Alan Shearer lurer som en duo i manager-kulissene.

- Jeg skjønner spørsmålet, men her og nå kan jeg verken si ja eller nei på om jeg går, sier Gullit.

Trond Egil Soltvedt derimot - kom. Til de milde grader på The Dell. Og ballene han vant midt på banen, og som han enkelt og greit dyttet ut til Stuart Ripley på høyrekanten, tok gjorde Newcastle sjanseløse. Sammen med løpene.

Fantastisk debut

Da han sto akkurat på streken og la opp til 4- 1 etter en Mark Hughes-volley, hadde Trond gjort en av karrierens beste omganger.

- Trond gjorde en fantastisk debut, sier Southampton-manager Dave Jones. - Sammen med resten av laget ga han oss de taklingene, pasningene og det presset vi manglet før pause.

- Synd jeg ikke scoret på en av de sjansene jeg fikk mot slutten, sier Trond Egil. - Jeg burde klart det. Men seieren var viktigst, og det er bare å stå på videre.

- I knallform?

- Det føler jeg at jeg har vært lenge, sier han.

KNUST:</B> Trist dag på jobben for Newcastle-manageren Ruud Guulit i går også. Han tuslet av banen og så ut som en våt bikkje.