Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullit ødela for Chelsea

Semifinale i ligacupen, 1. kamp: Arsenal- Chelsea 2- 1. Chelsea-manager Ruud Gullit plasserte seg selv som midtstopper, og forærte Arsenal ledelsen med en rastaflettet gavepakke etter 23 minutter. Han var heldigere da han en time seinere byttet ut Tore André Flo med Mark Hughes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hughes nikket inn Chelseas redusering - og en betraktelig lystigere ventetid fram til returkampen på Stamford Bridge.

Men spesielt fortjent var det ikke. Arsenal pakket inn en Zola fra start, og brukte et kvarter på å jule opp Tore André Flo. Derfra og inn var det stort sett Arsenal. Chelsea slapp med skrekken og ettmålsnederlaget. Om ikke rettferdig, så ganske spennende.

Flo var frisk og freidig i starten, og sistemann på et par brukbare avslutningsmuligheter. Men med nærmere hundre kilo reindyrka destruktivitet på ryggen i form av Tony Adams, ble han presset stadig dypere inn i anonymiteten.

Og tjue minutter etter pause - ut på benken. Inn kom Mark Hughes - og etter hvert reduseringa.

Begrenset

Viljen til Flo var upåklagelig, men Chelsea maktet aldri å etablere noe konstruktivt i forlengelsen av de mange helhjerta initiativene.

  • Mest fordi Arsenal framsto som en langt bedre helhet.
  • Mye fordi Chelsea-manager Ruud Gullit ved en rekke anledninger avslørte at han hadde gjort en blunder ved å sette innpå seg selv. Offerviljen var svært begrenset, ballkjærligheten desto mer påtakelig.

Slikt straffer seg i et cupoppgjør mot Englands kanskje best defensivt organiserte lag.

Øverste hylle

Arsenal kjørte over Chelsea med aggressivt arbeid og kjappe, presise overganger. At seieren ser knapp ut på papiret, skyldes først og fremst mannen som ble kjøpt inn for å overta jobben til Frode Grodås: Ed de Goy.

Tre- fire reaksjonsredninger fra øverste hylle sikret underholdningen på Stamford Bridge i returen.

Jobben enklere

Likevel best på banen: Arsenals Marc Overmars.

  • Han stakk igjennom da Gullit opphevet sin egen offside-felle, og febrilsk forsøkte å klarere et gjennombrudd. Men Gullit gjorde bare ballbanen litt kortere, og jobben litt enklere for Overmars: 1- 0 under en litt passiv de Goy.
  • Overmars serverte også 2- 0-ballen på venstrefoten til Steve Hughes, etter et utsøkt avansement langs venstresida.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!