Gullit og Lalas forlater Beckhams Galaxy

Kriserammede LA Galaxy, med David Beckham som trekkplaster, mister både trener og klubbpresident.

Kriserammede LA Galaxy, med David Beckham som trekkplaster, mister både trener og klubbpresident.

Klubbens trener Ruud Gullit og klubbpresident Alexi Lalas har begge kastet inn årene.

- Vi tar grep og gjør det som er nødvendig for å rydde opp i ting. Dette er to gode mennesker som av forskjellige årsaker skiller lag med oss i dag. Det er synd, sier investor Tim Leiweke.

Galaxys store stjernespiller David Beckham har tilført klubben milliardinntekter og et navn i Europa, men sportslig sliter laget fra engelens by. Sju kamper uten seier svir for en hardtsatsende klubb.

- Spillerne må gå dypt i seg selv og skjønne av de har noe av ansvaret for dette. Galaxy har ikke kommet til sluttspillet på mange år. Dårlig innsats i årets sesong er ikke akseptabelt, sier Leiweke.

Ruud Gullit skal ha levert sin oppsigelse på grunn av personlige årsaker. 37-årige Cobi Jones skal ta over, hevder nyhetsbyrået APs kilde.

Nederlandske Gullit skrev under på en treårskontrakt i november. Den gjorde ham til amerikansk fotballs best betalte trener.

(NTB)

SLUTTER: Det er krise i LA Galaxy. I dag sluttet Alexi Lalas i jobben som klubbpresident, og fikk treneren med seg på lasset. Foto: AP/SCANPIX
SLUTTER: Det er krise i LA Galaxy. I dag sluttet Alexi Lalas i jobben som klubbpresident, og fikk treneren med seg på lasset. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Gullit og Lalas forlater Beckhams Galaxy
FERDIG: David Beckham tok Ruud Gullit i mot med åpne armer da nederlenderen tok over som trener. Nå er det slutt.