Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullit overtar Newcastle

Tottenham tapte igjen. De hadde sjansen til å roe gemyttene ved å sparke Christian Gross og tilby populære Ruud Gullit (35) jobben, men nølte for lenge. I går skrev Gullit (35) toårskontrakt med Newcastle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenny Dalglish er plutselig historie. Og Tottenham-fansen raser verre enn noensinne over at ledelsen ikke handlet kjappere. De siste dagene har Tottenham-fansen skreket etter å få Gullit til White Hart Lane. Ifølge The Sun skal nederlenderen ha vært svært interessert i jobben, men i ledelsen ønsket man å gi Christian Gross fortsatt tillit som Spurs-sjef.

Dermed trengte ikke Gullit lang tid på å fatte en avgjørelse da Newcastle kom på banen.

Helt nøyaktig ett minutt.

- Ruud har ventet og ventet siden han sluttet i Chelsea, og han tror dette er rett klubb for ham. Han brukte 60 sekunder på å bestemme seg, sier Gullits agent Jon Smith.

Rett mann

Kenny Dalglish tok over for Kevin Keegan på St. James' Park for 19 måneder siden. Laget ble bare nummer tretten forrige sesong, og fansen har lenge ytret sin misnøye til Dalglish.

Skotten tilbød seg å gå av for ni dager siden. Og han tipset sjøl ledelsen om at Gullit ville være en god erstatter.

- Jeg ønsker Gullit velkommen til Newcastle. Jeg tror vi har fått tak i rett person til å føre arven videre etter Dalglish og Keegan, sier Newcastles styreformann Freddy Shepherd.

Drømmer om suksess

I London sørget Ruud Gullit for at Chelsea vant sitt første betydningsfulle trofé på 25 år. Nå drømmer «Toon Army» om Gullit-suksess i Newcastle.

- Vi har sagt at målet er å bli en av de beste klubbene i Europa, og samtidig skal vi spille underholdende fotball på veien dit, sier Shepherd.

Avtalen Gullit har sagt ja til gir en årslønn på omtrent 13 millioner kroner. Han blir dermed den best betalte manageren i engelsk fotball. Nederlenderen er på plass allerede når de sebrastripete møter Liverpool på St. James' Park søndag.

  • På London-børsen steg Newcastles aksjer med ti prosent etter at Gullit tok over.
  • At Christian Gross snart kan stille seg i samme arbeidsledighets-kø som Kenny Dalglish, er et veddemål du knapt får odds på i England lenger.

Skulle Tottenham tape igjen i morgen (bortekamp mot Everton), er selv en handlingslammet Spurs-ledelse nødt til å foreta seg noe.

Alle spådommer i England sier det samme: Gross er et tap fra å få sparken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!