Gullit snakket ut med FLO

LONDON (Dagbladet): Den vanligvis så tilknappede Chelsea-manageren Ruud Gullit bruker ikke få ord på å fortelle hvordan han fikk dreis på scoringsformen til Tore André Flo. - Selv om jeg var fornøyd med ham, så var han det ikke selv - fordi han ikke scoret, sier Gullit.

Løsningen på nordmannens manglende effektivitet kom gjennom en personlig samtale Gullit og Flo hadde for en måned siden. Gullit mener han klarte å fjerne Flos frustrasjoner gjennom å fortelle ham at antall mål faktisk er av underordnet betydning.

- Tore var i bra form, men han scoret ikke mål. Det betød mer for ham enn for meg, sier Gullit.

Etter samtalen har Flo scoret to. Mot Aston Villa - og mot Southampton i cupen for to dager siden. Den siste har påkalt oppsiktsvekkede rosende omtale fra sjefen.

- Mot Southampton scoret han et flott mål, og spilte i tillegg veldig godt, sier Gullit til nyhetsbyrået PA.

Og enda mer:

- Fansen elsker ham fordi han har så store ferdigheter og er så smidig til tross for den store kroppen. Det er flott å se.

Ni av elleve

Videre har han forklart Flo at han var fornøyd med nordmannens innflytelse på laget, og at antall scoringer kom i annen rekke.

- Jeg sa at han hadde bidratt til å gjøre laget bedre. Da følte han seg straks mer komfortabel. Og nå har han begynt å score igjen, sier Gullit.

I motsetning til mange andre managere, så mener Gullit at det er en fordel med gjennomtrekk av spillere på laget. Til cupkampen mot Southampton hadde han skiftet ut ni av de elleve spilleren som slo West Ham i siste seriekamp.

Stor lettelse

Konkurransemomentet er viktigere enn kontinuiteten.

Men for en fersking som Flo har Gullits filosofi slått litt uheldig ut. Flo har ikke fått så mange sjansene til å vise seg fram, og han har aldri fått sjansen til å rette opp en svak kamp.

Dermed har fokuseringa på antall mål gått ut over så mye annet av det han kan prestere.

- Jeg kan forstå at han hadde et sterkt ønske om å score, og at han følte seg elendig når han ikke klarte det. Men jeg kunne se at det var en stor lettelse for ham å få snakke med meg om det, sier Gullit.

Som for en gangs skyld også snakker selv.