Gullits nye skarpskytter

SHEFFIELD (Dagbladet): Sheffield Wednesday_Chelsea 1-4. Tore André Flo kom inn midtveis i andre omgang og leverte et fotballminutt alle trenere og håpefulle bør ønske seg til jul.

I to høytidsakter leverte han en dribleserie av dimensjoner, før han prikket inn et blinkkudd fra 22 meter som fikk manager Gullit til å kaste seg om halsen på trener Graham Rix.

Tore André Flo har i løpet av den siste måneden vist ferdigheter som har gjort ham til en av Gullits desiderte yndlinger i Chelsea. Og _ i går kom beviset. Først gjennom det vakre minuttet og deretter gjennom Gullits reaksjon på sidelinja.

Og ikke minst:

Managerens omfavnelse av stryningen etter kampen.

- Han kaller meg Pistol Pete _ jeg skjønner ikke hvorfor, sier Tore André. Akkurat det er beskjedenhet godt over middels. For Gullits klengenavn handler om Tore Andrés drepende evne og presisjon. Og teknikken som gjør Drillos-spissen til en kunstner.

- I den siste tida har jeg fått følelsen av at han har sett at jeg er god, sier Tore André. - Jeg utfolder meg i laget og tror at Gullit liker det han ser. Og det gir meg trygghet sjøl om jeg ikke får spille alle kamper fra start.
- Det har skjedd veldig mye med meg i løpet av de siste ukene.

Krever ingen ting

Gianluca Vialli hadde Tore André Flos plass fra start i går ettermiddag. Da han ikke spilte Zola i et par dette-blir-garantert-mål-posisjoner så det ut som Gullit angret på valget.

Men Vialli kjempet seg inn i kampen igjen, scoret mål, ordnet straffe og sørget for at spisskonkurransen fortsetter. Det siste passer Tore André perfekt.

- Jeg kan ikke kreve en plass i laget, sier Tore André. - Det er et par andre gode fotballspillere her også. Og derfor blir jeg ikke sur og deprimert når jeg får beskjed om å sitte på benken.

- Jeg tar det heller som enda en utfordring og tenker optimistisk mot et mulig innhopp.

Gullits beundring

Da Chelsea-spillerne gikk i garderoben etter enda en overbevisende borteseier fikk 10 av 11 spillere et kameratslig manager-klapp hver seg på ryggen.

Tore André Flo fikk høyrehanda i ærbødighet og venstrearmen lagt rundt halsen. For Ruud Gullit visste at han ikke hadde sett hverdagsfotball da Tore André gikk rundt grana med Wednesday-forsvaret og driblet fire mann fra en håpløs med-ryggen-mot-mål-posisjon helt ute ved sidelinja.

Og:

Hadde det raidet endt med scoring burde kampen vært blåst av der og da.

- I dag sa Gullit at han ville ha poeng og ikke fin-fotball, sier Tore André. - Slik det utviklet seg så fikk han vel litt av begge deler. For da vi måtte så sleit vi, og da ledelsen kom begynte vi å utfolde oss.

- Sheffield Wednesday var ikke bedre enn at det ble en forholdsvis grei seier.

God jul på treninga

I dag og i morgen har Chelsea-spillerne fri til juleforberedelser. Da klokkene ringer i Norge skal Tore André på treninga.

- Vi skal trene julaften, første juledag og spille kamp andredag. Akkurat det blir litt spesielt. For det er ikke nok med at dette blir den første jula i utlandet _ det blir også den første jula jeg ikke er hjemme i huset på Stryn. Akkurat det føles veldig rart, sier Tore André.

Men:

Pinnekjøttet er i hus og svigermor-bragt fra vestlandet. Og da er det egentlig bare en ting som gjenstår _ gaven. Og i går kveld hadde Tore André Flo følgende ønske øverst på lista:

- At Newcastle slår Manchester United i dag.
- Sånn at det blir litt spenning i denne ligaen.