SUPERKOMBI I FARE: Aksel Lund Svindal tok sølv i utfor i går. Dagens superkombinasjon kan nå bli stoppet av været.  AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
SUPERKOMBI I FARE: Aksel Lund Svindal tok sølv i utfor i går. Dagens superkombinasjon kan nå bli stoppet av været. AFP PHOTO / OLIVIER MORINVis mer

Gulljakta til Aksel kan bli stoppet

Kveldens renn i fare.

|||Det dårlige været kommer tilbake til alpinanlegget i Whistler i dag, ifølge værmeldingene.

Det setter mennenes superkombinasjon i fare.

- Vi har en kritisk situasjon, og jeg kan ikke bekrefte at det blir renn tirsdag. Jeg kan love at vi vil gjøre alt vi kan for at det skal bli renn, sier mennenes rennsjef Günther Hujara.

- Værmeldingen sier at det vil snø i natt (lokal tid), men at det gir seg i nitiden om morgenen. Vi må bare vente og se, sier arenasjef Peter Bosinger. Han har flere hundre frivillige beredt til løypepreparering.

- Vi må bare ta oss til bakken i morgen tidlig og se hva naturen har gitt oss å jobbe med.

En utsettelse av superkombinasjonen vil skape problemer for arrangøren.

- Vi diskuterer fortløpende hva vi skal gjøre om superkombinasjonen blir utsatt. Det finnes alltid løsninger. Vi må bare være kreative, sier Bosinger.

Mandag kveld ble det utarbeidet en plan for hva som skal skje om rennet ikke kan avvikles tirsdag. Da vil superkombinasjonen bli flyttet til fredag. Super-G, som opprinnelig skulle gått den dagen, flyttes til søndag. Storslalåm flyttes i så fall fra søndag til 23. februar.

- Været blir veldig dårlig i morgen, iallfall halve natten og om morgenen. Om værmeldingen slår til, kan vi ikke ha utfortrening for kvinnene, sier kvinnenes rennsjef Atle Skårdal.

Kvinnene fikk omsider gjort unna en treningsomgang mandag, med Lindsey Vonn som den raskeste. En ny omgang er berammet tirsdag, men den er i fare.

Det ventes betydelig snøfall, som betyr at det må jobbes mye med preparering av løypene. Det er også varslet tåke.

(NTB)