Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gulljegere får bare sølv

Piratene er sjanseløs på gullskatten. Men sølv er ikke å forakte.

(Dagbladet.no): «ABN Amro One» kan klare seg med nest siste plasser på absolutt alle gjenstående deler av Volvo Ocean Race uten på miste sammenlagtseieren. Og piratene ombord på «Black Pearl» sannsynligvis de eneste sjørøverne i verden som ikke tenker på gull.

«Pirates of the Caribbean» må nemlig konsentrere seg om å hente sølv når de kommer til Gøteborg i midten av juni.

Gulljakten over

Med andreplassen på Volvo Ocean Races 6. etappe, fra Annapolis til New York, må skipper Paul Cayard og hans med-pirater innse at slaget er tapt mot seiersvante Mike Sanderson på «ABN Amro One».

«ABN Amro One» holder fast på sitt abonnement på førsteplasser i Volvo Ocean Race, og skipper Paul Cayard på «Pirates of the Caribbean» har startet jakten på sølv. Piratene sikret seg en viktig andreplass på New York-etappen. Og siden «Movistar» feilet på denne «spurtetappen», klatret Disneybåten opp èn plass på sammenlagtlista.

«Brasil1», «Ericsson Racing Team» og «Movistar» kom på de neste plassene, og det var bare fjorten minutter som skilte båtene fra tredje til femteplass

Ødelegger

«Movistar» endte sist av de tre og dét er ikke skipper Bouwe Bekking særlig fornøyd med.

VINNER OG VINNER: ABN Amro One har fortsatt enerett på førsteplasser i Volvo Ocean Race. Foto: Scanpix
VINNER OG VINNER: ABN Amro One har fortsatt enerett på førsteplasser i Volvo Ocean Race. Foto: Scanpix Vis mer

Samtidig vokser kritikken mot at arrangørene som har tillatt «Brunel» å komme tilbake i regattaen etter å ha stått over to etapper og gjennomgått store ombygginger.

Den australske båten «Brunel», mistet sine tidligere poeng, men har allerede begynt å ødelegge poengsammendraget for båtene foran. «Brunel» fikk neste siste plass og to poeng på sjette etappen, mens «ABN Amro Two» bare fikk ett poeng for sin sisteplass. Uten «Brunel» ville «ABN Amro Two» fått to poeng og ligget foran «Brasil1» på sammenlagtlista. Isteden deler «ABN Amro Two» og «Brasil1» 4. plassen.

Hvem vinner hva?

Tallknusere er nå i full gang med å regne ut hvem som må gjøre hva for at den og den båten skal ende på pallen i Gøteborg i sommer.

Dersom èn og samme båt vinner alle gjenstående offshoreregattaer, havneregatter og kommer først til poengpunktet utenfor den nederlandske kysten, får båten 31,5 poeng.

Mellom «Pirates of the Caribbean» og ABN Amro One er det nå 23 poeng. «Movistar» har et halv poeng mindre enn Piratene. Fra «ABN Amro Two» og «Brasil1» på delt fjerdeplass, er det 28,5 poeng opp til «ABN Amro One».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling