Gulljenta nekter å satse på heltid

Vant Norges første sprintgull i går.

(Dagbladet.no): 19-åringen Ezinne Okparaebo gråt av glede da hun løp inn til EM-gull for juniorer på gårsdagens 100 meter i Nederland.

Ungjenta spås en lysende framtid, men Ezinne har bestemt seg for å ikke la friidrett være det eneste som gjelder i livet sitt.

- Jeg har ikke lyst til å være friidrettsutøver på heltid, det ville vært kjedelig. Jeg har lyst til å gjøre andre ting også. Utdanning, for eksempel, sier hun til Dagbladet.no.

- Kjempeseriøs

Verken hun eller trener Leif Olav Alnes vil spekulere i hvor god det er mulig å bli, men Ezinne går ikke med på at friidretten må være altoppslukende for å kunne bli best.

- Jeg er kjempeseriøs, friidretten har stort fokus og jeg kommer til å satse på det. Men jeg må ha andre ting i livet mitt. Jeg tror aldri at jeg MÅ noe, det viktigste er at jeg vil og har lyst, sier hun.

Det ble en rolig feiring for Ezinne og den norske delegasjonen i går, selv om det i tillegg til sprintgullet også ble sølv på 5000 meter for Ingunn Opsal.

Men inni seg var 19-åringen både stolt og lettet.

VIL GJØRE ANDRE TING OGSÅ: Ezinne tror det ville blitt kjedelig om hun bare skulle drevet med friidrett. - Men jeg er kjempeseriøs, friidretten har stort fokus og jeg kommer til å satse på det, understreker hun. Foto: Linda Næsfeldt/Dagbladet
VIL GJØRE ANDRE TING OGSÅ: Ezinne tror det ville blitt kjedelig om hun bare skulle drevet med friidrett. - Men jeg er kjempeseriøs, friidretten har stort fokus og jeg kommer til å satse på det, understreker hun. Foto: Linda Næsfeldt/Dagbladet Vis mer

- Det føles godt og deilig at alt er over. Jeg var ikke så nervøs, men veldig spent foran finalen. Det kribla litt i magen. Det var bare positivt, for jeg puttet det inn i løpet, sier hun.

Takker treneren

Vinnertiden ble sterke 11.45, men på sikt har Ezinne ambisjoner raskere enn det - mye raskere.

- Jeg håper å komme et stykke lenger ned på 11-tallet, og at jeg fortsetter å perse. Det kommer ikke av seg selv. Talent er ikke nok, det må masse arbeid til, sier hun.

Og det er her Leif Olav Alnes kommer inn i bildet. Den erfarne sprinttreneren hjalp Ezinne å slappe av før finalen i går, og kommer til å bli viktig også i tida som kommer.

- Han er en utrolig flink trener. Uten han spørs det nok om dette hadde gått, han har hatt en finger med i spillet, sier Ezinne Okparaebo.

BEST:</B> Ezinne vant Norges første sprintgull i et junior-EM.