GULLKOS: Tora Berger omfavnes av lagvenninnene Ann Kristin Aafedt Flatland (fra venstre), Synnøve Solemdal og Hilde Fenne etter at hun sørget for norsk gull på VM-stafetten i Nove Mesto i går.
GULLKOS: Tora Berger omfavnes av lagvenninnene Ann Kristin Aafedt Flatland (fra venstre), Synnøve Solemdal og Hilde Fenne etter at hun sørget for norsk gull på VM-stafetten i Nove Mesto i går.Vis mer

Gulljenta pakker bort medaljene

Slik bevarer Tora sulten.

NOVE ESTO (Dagbladet): Med en fantastisk sisteetappe hentet Tora Berger inn 38 sekunder og suste inn til et suverent stafettgull til Norge i går - sammen med Hilde Fenne (19), Ann Kristin Aafedt Flatland (30) og Synnøve Solemdal (23).

Mange rekorder Stafettgullet markerer en rekke milepæler i norsk skiskyting:

• Det var Norges første i kvinnestafett siden Oberhof i 2004.

• Stafettgull var det eneste Tora Berger manglet i sin rikholdige samling av OL- og VM-medaljer, som nå er oppe i hele 18.

• Stafettgullet er Tora Bergers åttende VM-gull, og med det passerte hun Liv Grete Skjelbreid Poirées sju gull i VM-sammenheng.

• Tora Berger ble den første kvinnelige skiskytteren som tok fem medaljer i et VM.

• Det var Norges sjette gullmedalje i dette mesterskapet, som dermed går inn i historien som tidenes beste for Norge. Forrige gullrekord var fem fra VM i Hochfilzen i 2005.

• Hilde Fenne (19), som gikk førsteetappen, ble tidenes yngste gullvinner i stafett for Norge.

Vil ikke se medaljene Med ni mesterskapsgull (8 VM og 1 OL) er Tora Berger godt vant, men gårsdagens stafettgull får likevel en helt spesiell plass hos henne.

- Det er kjempekjekt å få det til sammen med laget. Veldig, veldig artig, så denne medaljen setter jeg veldig høyt, sier Tora Berger til Dagbladet.

Overfor Dagbladet forklarer hun hvordan hun jobber for å holde sulten og trøkket oppe under hele mesterskapet, uten tilsynelatende å bli mett av suksessen.

- Jeg har vært flink til å ikke tenke på de medaljene jeg har vunnet. Jeg har passet på å pakke de ned med en gang, sånn at jeg har sluppet å se på dem, sier hun.

- Men jeg må si at hele dette mesterskapet har vært utrolig artig, og det har gått over all forventning hele veien.

Liv Grete som forbilde Med et VM-gull mer enn Liv Grete Skjelbreid Poirée, så inntar hun også plassen som tidenes beste norske kvinnelige skiskytter. En posisjon hun på ingen måte kommer til å dyrke.

Tora Berger er ikke en person som brauter og slår seg på brystet over egen fortreffelighet. Hun gjør bare jobben, og helst uten så mye oppstyr.

- Jeg har ikke tenkt så mye på at jeg har flere VM-gull enn Liv Grete. Jeg prøver bare å gjøre det så godt jeg kan hele tiden. Det Liv Grete har oppnådd er veldig stort, og hun har vært et forbilde for meg.

Sliten Men hun innrømmer at alle seirene har tatt på. I går gikk hun skikkelig i kjelleren for å ta hente hjem gullet.

- Jeg var sliten på slutten av stafetten, så akkurat nå er jeg spent på hva jeg kan få til på fellesstarten på søndag, sier hun.

Men med bare ett løp igjen, så klarer hun nok å skvise ut litt til. Den dama ser ikke ut til å la seg stanse når hun har fått teften av gull.