Gulljenta slapper av med ville rytmer

LARVIK (Dagbladet): I løpet av fem hektiske måneder er Birgitte Sættem (21) blitt selve gulljenta i norsk håndball. Tre gullmedaljer henger nå på staffeliet i Birgittes rekkehusleilighet i Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VM-gull med landslaget i desember, NM-gull med Larvik HK i mars og seriegull i april. I september/oktober har jenta som bare har spilt håndball på toppnivå i knappe tre sesonger, sjansen til å være med på en OL-gullfest.

Men selv om sesongen er over tirsdag, med den siste, og for Larvik betydningsløse, kampen mot Bækkelaget, hviler Birgitte ikke på gullmedaljene. Dagen hennes ligner spillestilen: Birgitte liker seg best i action og stressende situasjoner.

Hun kommer til intervjuet rett fra skolen der hun fra tidlig morgen er opptatt med et matteprosjekt. Etter en time med Dagbladet bærer det rett inn på Tom Erik Oxholms trimsenter, til en aerobic-time. Birgitte slapper av med ville rytmer.

Uka har ni dager

- Jeg kan ikke sitte og slappe av.

- Men jeg driver hele tida med ting jeg liker, og jeg er heldig som får sjansen til det, sier Birgitte.

Vi får et bestemt inntrykk av at slik har hun alltid vært. Når Birgitte forteller at hjemme i Molde, da hun var 14-15 år, drev hun med turn, var med på langrennslaget, satset på friidrett og drev med kunstmaling, spør fotografen Arnt Folvik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer