Gulljenta takker kjæresten

Liv Grete Skjelbreid gir kjæresten Raphael Poiree en kjempestor takk etter at hun vant VM-gull i Kollen. Nå håper hun at Raphael har fått den inspirasjonen han trenger før herrenes sprint.

Av BØRJE KLÆBOE EIDISSEN

- Jeg tror seieren min inspirerte Raphael. Han har hjulpet meg så mye denne sesongen at han fortjener det dersom jeg kan hjelpe ham og motivere ham, sier Liv Grete Skjelbreid til Dagbladet :på nettet.

- Hva sa han til deg da du fikk seiersklemmen i målområdet?

- Han sa jeg var flink. Flere ord hadde han knapt, sier gull-jenta.

- På hvilken måte har Raphael hjulpet deg?

- Han har backet meg opp hele tiden, spesielt med skytingen. Jeg bruker han mye når jeg trenger å slappe av. Han er så sterk mentalt, forklarer Liv Grete.

Hun ledet etter første skyting, og plaffet de fire første blinkene rett ned på stående. Så ble det stille. To sekunder, tre sekunder - pang! Den femte blinken ble befriende hvit.

- Hva skjedde før det siste skuddet, Liv Grete?

Gulljenta takker kjæresten

- Jeg fikk litt puls og ble litt urolig. Jeg trengte litt tid, sier verdensmesteren til Dagbladet :på nettet.

- Tenkte du at nå må jeg treffe for å vinne?

- Nei, hadde jeg tenkt det, ville jeg ha bommet...

- Du hadde problemer med geværet i går. Stresset det deg?

- Nei, jeg ble ikke stresset, men litt småirritert. Gisle (Fenne) satt med geværet en hel time, og i dag hadde jeg ingen problemer.

- Hvordan blir det å gå først ut på jaktstarten i morgen?

- Det blir tøft, men jeg må konsentrere meg om å gå mitt eget løp. Mange vil gå ut som ulver etter meg, og jeg tror spesielt Martina (Zellner) blir skummel. Men hun skal ikke få noe gratis.

Før VM hadde Liv Grete Skjelbreid en 31. plass som beste verdenscup-plassering. Sykdom og magetrøbbel har spolert sesongen til nå.

- Før sesongen satte jeg meg som mål å ta en VM-medalje. Men jeg skal innrømme at jeg så litt mørkt på alt sammen da jeg var syk. Nå er målet nådd, gliser gulljenta.

Liv Grete sjokkerte med gull

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no