Gulljentene festet med kronprinsen i Kina-natta

Se video fra banketten!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIJING (Dagbladet.no): De norske gulljentene sparket av seg håndballskoa etter drømmefinalen mot Russland og ikledde seg finstasen.


Klokka 22 lokal tid ankom jentene en restaurant i Chaoyang-distriktet i Beijing. De hadde vasket av seg klister og svette, men gullsmilet forsvinner nok ikke på lenge.

Til tonene av «The Final Countdown» kom jentene ned catwalken på takterassen til utelivskomplekset Block8.

Jentene sang seinere selv med på «We Are The Champions» og «Alt for Norge», mens kronprins Haakon og kulturminister Trond Giske var blant tilhørerne på gullfesten.

En gave av gull

Når klokka bikket midnatt her i den kinesiske hovedstaden ble også Katja Nyberg 29 år.

- Jeg driter i bursdagen min nå, men det er jo fint at jentene ga meg dette gullet i gave, sier Katja.

Hun er som resten av jentene veldig klar for en fest etter å spist, drukket og sovet håndball i tre uker. Og med tanke på nedsablingen av russerne i finalen har en fest sjelden vært mer fortjent.

Gulljentene festet med kronprinsen i Kina-natta

- Kanskje vi kan feire gullet i dag og så bursdagen min på søndag? Nei, jeg er for gammel for sånne todagersfester, sier Katja og ler.

Skal nytes lenge

- Hvordan føles det å være olympisk mester?

- Det føles helt okay. Nei, det er helt fantastisk. Dette er noe jeg skal nyte lenge og glede meg over resten av livet, svarer Katja.

For at OL-gullet smaker enda bedre enn de to hun har vunnet i EM, det er det ingen tvil om.

- Dette er noe jeg har drømt om i 20 år. OL er mye større enn EM og VM, for det er bare hvert fjerde år. Og hvem vet, det er ikke sikkert jeg får denne sjansen igjen, sier Katja Nyberg.

ROYAL FEST: Kronprins Haakon Magnus og Kulturminister Trond Giske var selvfølgelig på plass for å feire Marit Breivik og co.
GULLGLEDE: Ikke et smilfritt fjes å se da håndballjentene feiret i natt.
STOR STEMNING: Jentene sang seg inn i gullnatta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer