Gulljentene showet på festen i natt

Slik feiret europamesterne.

HERNING (Dagbladet): I natt fester gulljentene i Teaterkjelleren i Herning.

Et passende sted, for europamesterne fortjener å bli hyllet fra scenekanten.

Og selvfølgelig hoppet de opp på scenen selv også, anført av Camilla Herrem og Karoline Dyhre Breivang. Med boblende dråper i glassene klinte de til med både «We Are The Champions» og «Simply The Best».

To passende låter.

- Ikke så pent Heidi Løke sa til Dagbladet tidligere på kvelden at det garantert kom til å bli mye synging på festen. Det var en god spådom.

- Hvem synger mest på slike fester?

- Det er nok mange av oss som kommer til å gjøre seg bemerket. Gro (Hammerseng) er blant dem som er gode. Men du kan jo ikke kalle det synging det vi holder på med, for det er ikke pent. Men vi prøver, sier Løke.

Thorir Hergeirsson mener at laget aldri har vært bedre trent enn nå. Derfor hadde ikke svenskene noen som helst sjanse til å matche nordmennene - selv om de ledet til pause.

Og all treningen er god å ha når man skal holde tempoet oppe på en fest gjennom natta også. Også på den fronten er de norske jentene rutinerte - de har feiret gull før.

Samba neste år Selv om Norge gikk på en smell mot Sverige i mellomrunden, er det et overlegent gull håndballjentene har vunnet. De har vært det klart beste laget - noe målforskjellen tydelig forteller.

De norske jentene vant finalen mot svenskene med fem mål - tross altfor mange tekniske feil. Den seieren kunne vært større.

Alle de andre seirene har kommet i utklassingsstil.

Neste år er det VM i Brasil.

Da er også Kristine Lunde-Borgersen og Katja Nyberg tilbake. Det lukter sambahåndball ...