Gulljentene støtter Anette

VM-gull i stafett har vært skiskytterjentenes store drøm i mange år. Nå støtter de skihopperen Anette Sagens kamp for å få oppfylt sin drøm: Å få hoppe skiflyvning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERHOF (Dagbladet): Den norske gullkvartetten Linda Tjørhom, Gro Marit Istad Kristiansen, Gunn Margit Andreassen og Liv Grete Skjelbreid Poirée brøt en barriere ved å sikre Norges aller første stafettgull på damesida i VM- og OL.

Og i jubelrusen etter premieutdelinga i går kveld benyttet de anledningen til å støtte en annen suksessrik norsk kvinnelig idrettsutøver: Anette Sagen.

De liker dårlig at hun blir nektet av det internasjonale skiforbundet (FIS) å slippe til som prøvehopper i skiflyvningsrennet i Vikersund.

- Mannfolk trenger tid

- Det er ofte mannfolk som styrer i toppidretten, og de trenger litt tid til å fordøye ting. Slik jeg ser det er det ingen grunn til at Anette Sagen ikke skal få slippe til i skiflyvningsbakken. Men jeg er imponert over at hun har lyst, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet etter sin tredje gullmedalje i VM.

Det tok også lang tid før kvinnelige skiskyttere kom med i det gode selskap: Mens gutta har kjempet om VM-gull med ski og rifle siden 1958, og i OL siden 1960 - slapp jentene til i VM første gang i Chamonix i 1984 og i OL i Albertville i 1992.

Gunn Margit Andreassen er den i gårsdagens gullkvartett som har vært med lengst. Nå håper hun Anette Sagen slipper en like lang kamp.

- Like stor prestasjon

- Dessverre tar det tid for kvinneidretter å få anerkjennelse. Jeg tror helt sikkert de vil få det i hopp også, men det er ingen grunn til at de ikke skal få slippe til allerede nå. Er de gode nok, bør de få hoppe, og jeg har fått med meg at Anette Sagen har vært god i flere år.

- Jeg håper hun vinner fram mot pampeveldet i FIS, sier Gunn Margit Andreassen til Dagbladet.

- Får gutta lov, må jentene få lov. Det er ingen grunn til forskjellsbehandling der, sier Gro Marit Istad Kristiansen - som sammen med Linda Tjørhom vant sitt første VM-gull i går.

Champagnesprut

For Liv Grete var det den sjuende VM-tittelen. Men gårsdagens stafettgull er en av de hun setter høyest. Derfor spratt hun og de tre andre champagnen med god samvittighet etter premieutdelinga.

- Det er utrolig moro å ha brutt en barriere og bli historisk sammen med disse jentene. Denne opplevelsen vil gjøre oss alle sammen bedre, for det er noe spesielt å lykkes med andre, sier Liv Grete.

Hun var fryktelig nervøs da hun la ut på sisteetappen - 23 sekunder foran Tyskland, og 29,4 sekunder foran Russland.

- Det kom noe smygende over meg som jeg ikke pleier å oppleve. Jeg ville ikke svikte de andre jentene, og var fast bestemt på å komme først til mål.

BOM: Her kommer bommen. Gunn Margit Andreassen (t.h.) søler champagne, mens Linda Tjørhom (t.v.), Liv Grete Skjelbreid Poirée og Gro Marit Istad Kristiansen venter på å få noe i glassene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer