Gulljentene støtter Anette

VM-gull i stafett har vært skiskytterjentenes store drøm i mange år. Nå støtter de skihopperen Anette Sagens kamp for å få oppfylt sin drøm: Å få hoppe skiflyvning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERHOF (Dagbladet): Den norske gullkvartetten Linda Tjørhom, Gro Marit Istad Kristiansen, Gunn Margit Andreassen og Liv Grete Skjelbreid Poirée brøt en barriere ved å sikre Norges aller første stafettgull på damesida i VM- og OL.

Og i jubelrusen etter premieutdelinga i går kveld benyttet de anledningen til å støtte en annen suksessrik norsk kvinnelig idrettsutøver: Anette Sagen.

De liker dårlig at hun blir nektet av det internasjonale skiforbundet (FIS) å slippe til som prøvehopper i skiflyvningsrennet i Vikersund.

- Mannfolk trenger tid

- Det er ofte mannfolk som styrer i toppidretten, og de trenger litt tid til å fordøye ting. Slik jeg ser det er det ingen grunn til at Anette Sagen ikke skal få slippe til i skiflyvningsbakken. Men jeg er imponert over at hun har lyst, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet etter sin tredje gullmedalje i VM.

Det tok også lang tid før kvinnelige skiskyttere kom med i det gode selskap: Mens gutta har kjempet om VM-gull med ski og rifle siden 1958, og i OL siden 1960 - slapp jentene til i VM første gang i Chamonix i 1984 og i OL i Albertville i 1992.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.