- Gullkampen er ikke avgjort

Ferguson uenig med Mancini.

FORTSATT KAMP: Alex Ferguson (t.h.) deler ikke Roberto Mancinis oppfatning om at gullkampen er avgjort.Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB scanpix
FORTSATT KAMP: Alex Ferguson (t.h.) deler ikke Roberto Mancinis oppfatning om at gullkampen er avgjort.Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB scanpixVis mer

Etter Manchester Uniteds tap mot Wigan i midtuken må Alex Fergusons mannskap løfte seg mot Aston Villa søndag for ikke å sette gullkampen på vidt gap igjen.

Mange mente den engelske gullkampen var over da United hadde åtte poengs ledelse sist helg, men en tafatt serieleder sørget selv for å skape ny spenning med 0-1-tapet i Wigan onsdag. Dermed er det fem poeng som skiller United og byrival City før helgens serierunde.

Samtidig som United gikk på sitt første tap siden starten av januar, hamret Manchester City til med 4-0 mot West Bromwich. Det ga blåtrøyene en fordel med bedre målforskjell. Likevel mente manager Roberto Mancini at fem poeng er for mye.

Det er ikke en oppfatning Ferguson deler.

- Jeg mener han valgte feil tidspunkt å si noe sånt på. Det er fortsatt fem kamper igjen. Det kan fortsatt ta mange vendinger, og det er noe av det som er fascinerende ved Premier League, sier skotten, ifølge BBC.

Fergusons lag skal møte nettopp City på bortebane i slutten av måneden. Klubben tåler neppe ett feilskjær til før toppkampen om City klarer å opprettholde en seiersrekke. Mancinis mannskap kan legge press på rivalen med tre poeng borte mot Norwich lørdag før United tar imot Aston Villa på Old Trafford dagen etter.

- Slår tilbake United-veteran Ryan Giggs maner lagkameratene sine til å legge Wigan-kampen bak seg og bevise at prestasjonen var et unntak for malen.

- Vi trenger ikke å henge for mye med hodet. Det har skjedd tidligere i sesongen at vi har gjort noen rare kamper der vi ikke har prestert. Det viktigste er at vi alltid har slått tilbake, noe vi skal gjøre denne gangen også, sier Giggs.

- Nå er det avgjørende at vi tar seks poeng på de to neste kampene (Villa og Everton). Vi spiller hjemme på Old Trafford og vil sette presset tilbake på City, mener 38-åringen.

Selv om City vant klart onsdag, står Mancini fortsatt på sitt om at gullkampen i realiteten er over.

- United er et fantastisk lag, og jeg tror ikke de roter bort fem poeng. Jeg og laget mitt kjemper alltid, men jeg tror det er for sent (å hente tilbake tabelltoppen). De har en imponerende lagmoral, noe vi mangler litt, og derfor tror jeg det blir svært vanskelig, mener italieneren.

(NTB)