- Gullkampen er ikke over

Alf Inge Håland har ikke mistet håpet om ligatittel. - Det blir selvfølgelig vanskelig, men det skal ikke mer til enn at United taper to kamper og vi vinner, så er vi rett i hæla på dem igjen, sier den tidligere Bryne-spilleren.

Håland vet ennå ikke om han spiller fra start i dagens kamp mot Chelsea på Elland Road. Han sier:

- Jeg har spilt de siste kampene og fått gode kritikker, men O'Leary skifter mye både på formasjoner og spillere, så jeg vet ikke om jeg får tillit igjen.

Chelsea står med fjorten strake kamper uten tap i ligaen, og Håland forventer en meget vanskelig kamp.

- De er et av lagene som puster oss i nakken, og vi er nødt til å spille opp mot vårt beste for å slå dem. Vi har imidlertid spilt bra hjemme i år, og jeg har stor tro på at vi skal ta alle poengene, sier 27-åringen.

Håndterer bråket

Før helga ble Leeds-spillerne Michael Duberry og Tony Hackworth siktet i forbindelse med overfallet på en asiatisk unggutt i januar. Fra før er både Jonathan Woodgate og Lee Bowyer siktet i samme sak. Håland tror imidlertid ikke at denne episoden har påvirket lagets prestasjoner negativt.

- Det at vi ligger på andreplass i ligaen, og også er klar for semifinalen i UEFA-cupen er vel bevis godt nok på det. Muligens har det påvirket de involverte, men ikke oss andre, sier Haaland.

- Skjønt, uten disse problemene hadde vi kanskje ledet ligaen, ler han.

Ikke til EM

Til tross for godt spill for Leeds har ikke jærbuen særlig tro på en plass i Norges EM-tropp.

- Landslaget spiller bra for tida og det er vanskelig å spille seg inn. Sjansen min ligger i at jeg har vært med før, og Semb vet hva jeg står for. Uansett kan jeg ikke gjøre mer enn å spille bra for Leeds, så får vi se om det er godt nok, avslutter Alf Inge Håland.

  • Leeds står med bare et serietap etter Alf Inge Hålands gjeninntreden på laget.